Piticii mei sunt mari amatori de sarmale. Dar mie nu prea-mi place sa le fac 😀 Eu stiu de la mama…cica cele mai bune sarmale sunt alea cat degetul mic. Pai eu nu stiu si nici nu pot sa le fac asa si decat sa dau gres mai bine fac ardei umpluti :)) Bine, eu sunt convinsa ca asta cu sarmalele mici sunt cele mai bune este un mit, dar imi gasesc si eu scuze, ce sa fac?! :))))
De data asta as putea spune ca mi-am fortat norocul cu varianta vegetariana :)) dar finalul a fost unul cat se poate de fericit 😉
Ingrediente
- ~500 g ciuperci
- ~50 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 conserva rosii in suc
- 1/2 cana orez
- 1 ou
- patrunjel verde
- cimbru verde
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- ardei potriviti ca marime pentru umplut
- rosii pentru pus capacele la ardei
Mod de preparare Ardei umpluti- varianta vegetariana:
Ardeilor li se taie coditele si li se scot cotoarele. Se spala si se lasa la scurs.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute. La sfarsit se pune patrunjelul si cimbrul tocate marunt. Se da deoparte si se lasa la racit, apoi se incorporeaza oul.
- Daca doriti sa pregatiti in varianta de post puteti scoate oul din compozitie
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Pe fiecare ardei se pune capac din cate o felie de rosie, apoi se aseaza intr-o cratita. Presaram cu cimbru verde tocat, turnam restul de suc de rosii si completam cu apa, pana la cca 3/4 din inaltimea ardeilor.
Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana ardeii sunt bine fierti.
Se servesc calzi, cu putina smantana. Ai mei au vrut si mamaliguta 😀
2 comentarii
miha,pot scoate orezul?nu mananc orez si cartofi,de aceea,si oricum vreau sa fac doar vreo 3-4 ca doar eu mananc.multumesc mult.
Cred ca-l poti scoate, dar vei avea o compozitie care nu va mai semana cu cea de…sarmale 🙂