Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza – fara coacere

Prajitura ci branza si ciocolata

La noi in Moldova cei ce poarta numele Sfintei Maria se serbeaza in septembrie, dar cum stiu ca in alte parti nu exista aceasta traditie vin si eu cu intarziere sa urez „la multi ani” si toate cele bune tuturor celor ce s-au sarbatorit astazi.

Si iata ca azi va aduc o prajitura cu branza, o prajitura fara coacere, numai buna pentru vremurile caniculare si pentru atunci cand vi se anunta musafiri neasteptati, dar bineveniti 😉

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru umplutura:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra aromat cu coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • ~ 50 g carlionti de ciocolata
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza – fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga cacaoa si untul topit si se mixeaza din nou pana la omogenizare.

  • am folosit biscuiti dulci si sfaramiciosi, gen Picnik, si n-a mai fost nevoie de zahar. Daca folositi alt gen de biscuiti adaugati zahar dupa gust

Rasturnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si tasam bine cu lingura, apoi cu fundul unui pahar. Vom ridica putin si pe peretii tavii formand o bordura, dar asta nu e absolut necesar si cred ca va arata si mai bine la final 😉 Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar). Daca nu aveti puteti aroma cu orice altceva va place.

Batem smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si o lingura de zahar si mixam pana devine ferma si pufoasa. Separat mixam crema de branza cu restul de zahar, apoi amestecam usor cele 2 compozitii.  Turnam compozita peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru o ora.

Se orneaza cu carlionti de ciocolata. Pentru a obtine carliontii rade ciocolata (lasata la temperatura camerei) pe partea lunga a tabletei cu curatitorul de legume.

Prajitura ci branza si ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata super bine!!!

  2. Diana says:

    Tu esti o doamna , de aceea ai felicitat doamnele Marii … eu nici n-am intrat ieri pe nicaieri si nici pe la tv nu prea m-am uitat pe canalele romanesti , ca ma apucau nervii capului cu toate ,,urarile” de ADORMIREA MAICII DOMNULUI , celor vii :(( … da’ ce mai draga , preotii de prin Ardeal nu lumineaza si mintile alora sa nu mai felicite pe cele vii si sa comemoreze pe cele plecate dintre ele ?!? ma intreb si eu , anual . Mi se va zice ca-s rea si dusa , dar chiar nu-i asa , eu in aceasta zi aprind o candeluta-n casa si incerc sa dau ceva de pomana ptr bunica materna …
    Pe prajitura ce sa zic … e la superlativul absolut , ca intotdeauna .

  3. Diana says:

    Pfoaaaaaaaaaaaaaaaaaaai … sper ca acest msg va aparea :))

  4. andreea says:

    implinesc 13 ani si sunt crescuta de bunici iar cand ma uit la retetele si la pozele tale…parca uit de toate probleme te ador si sper sa nu ne parasesti si sa dai tot ce-i mai bun ca stiu ca poti.

  5. maria says:

    unde gasesc smantana pt frisca

  6. simona says:

    Bun, foarte usor de facut. L am facut de Craciun iar acum il fac din nou pt revelion…multumim pentru retete. De Craciun am facut si rulada cu nuca de cocos. din punctul meu de vedere e prea „grea” din cauza untului dar musafirii si sotul au fost incantati….Drept multumire va urez un an nou la fel de bun precum sunt prajiturile dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: