Sufleu de dovlecei

de Miha
165 vizualizări
Sufleu de dovlecei

Familia mea nu e prea mare amatoare de dovlecei, dar eu nu ma dau batuta si insist sa-l ofer la masa, de cele mai multe ori sub forme in care sa nu-si dea seama 😀 Na, atata timp cat eu is “la butoane” imi permit sa fac asta, mai ales ca o fac cu un scop nobil :)) cand vor intra ei in bucatarie n-au decat sa ma pacaleasca ei pe mine :)))

Dupa ce le-am facut de vreo 2 ori piure de cartofi si dovlecei aromat cu usturoi si cascaval am zis sa mai schimb meniul si sa fac acest sufleu de dovlecei. Am copt in forme mici individuale, dar se poate coace si in forma mai mare, rezultatul va fi acelasi: delicios! 😉

Sufleu de dovlecei

Ingrediente

  • Pentru 3 forme mici:
  • 150 g dovlecei
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru verde
  • busuioc verde
  • ulei si putin pesmet pentru uns formele
  • putin parmezan pentru presarat deasupra sufleului

Mod de preparare Sufleu de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte vreo 10 minute, timp in care isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, galbenusul de ou, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Compozitie pentru sufleu de dovlecei

Albusul il mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Incorporam in compozitia de dovlecei amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Formele le ungem bine cu ulei si le tapetam cu pesmet. Le umplem cu compozitia de dovlecei, presaram cu putin parmezan

Sufleu de dovleceiDam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Se serveste cald cu sos de usturoi sau cu sos tzatziki.

Sufleu de dovlecei

Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Diana 17 iulie 2013 - 9:59

Nici eu nu ma ,,omor” dupa bostaneii astia , dar trebuie incercata reteta , ca-mi excita papilele :))

Răspuns
Simona 17 iulie 2013 - 14:45

Bunatate de pacalitura ai facut :))

Răspuns
Laura @ Transylvanian Kitchen 17 iulie 2013 - 16:51

Gradina mea e plina de dovlecei 😛 Daca alte chestii nu s-au facut, dovleceii sunt multi si mari, asa ca multumesc de reteta!

Răspuns
Paula Gafitescu 18 iulie 2013 - 10:50

Daca nu vor copilasii tai sa manance trimite-l la mine 🙂

Răspuns
Mara 12 august 2013 - 23:00

Testat!Foarte, foarte bun rezultatul!

Răspuns
Miha 13 august 2013 - 16:17

Mara, ma bucur tare mult ca ti-a placut! >:D<

Răspuns
Sufleu de dovlecei | scn Cuisine 23 iunie 2014 - 12:29

[…] Sursa de inspiratie […]

Răspuns
rodica verghini 26 august 2014 - 10:54

Acum am pus la cuptor !!!! CRED CA VA FI EXCELENT! MULTZAM PENTRU RETETA.O intrebare: in loc de pesmet am pus gris…se poate?

Răspuns
Miha 26 august 2014 - 19:52

Cred ca merge si cu gris… Chiar sunt curioasa cum ti-a iesit!

Răspuns
Dana HARRIS 13 septembrie 2017 - 3:19

Pentru mine si familia mea ,a fost un deliciu,si ceva nou ca mancare gustoasa si finuta.Reteta de dovlecel excelenta!!!!!! Sa ne mai trimite-ti si alte retete!!!!!!!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2017 - 10:26

Ma bucur ca v-a placut! 🙂
Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: