Mancaruri cu pui / Retete culinare

Sarmale cu varza acra

loading...

O reteta de sarmale pe care o fac de multa vreme, mostenire de la mama… ­čÖé De aceasta data am folosit piept de curcan, dar puteti folosi orice fel de carne doriti, de pui sau de porc in amestec cu vita.

* 1 piept de curcan
* 1/2 cana orez
* 2 cepe
* 1 ou
* 1 morcov
* 3 linguri ulei
* 300 ml suc de rosii
* marar
* boia de ardei
* sare si piper
* cimbru
* 1 varza murata

Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei.

Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.

Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.

Cu acest amestec se umplu foile de varza. Se aseaza carnea pe marginea foii de varza, se ruleaza si se strang bine sa nu iasa carnea. Marimea sarmalelor va depinde de preferinta fiecaruia, dar mai ales de rabdare si pricepere. :))

O parte din varza, plus cotoare, se toaca marunt si se aseaza pe fundul vasului, se continua cu straturi de sarmale, iar deasupra un alt strat de varza tocata. Se presara cu cimbru, boabe de piper. Pentru gust, in functie de preferinta fiecaruia se poate adauga putina afumatura sau slanina taiata marunt, printre straturile de sarmale.

Se toarna deasupra sucul de rosii si apa cat sa fie bine acoperite si se dau la cuptor la foc mic, timp de 2 ore.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Daca varza este prea acra trebuie spalata in mai multe ape inainte de folosire sau daca,dimpotriva, varza nu este prea acra, se vor fierbe in zeama de varza murata sau cu bors de casa.

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” ­čśÇ Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” ­čśÇ Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: