Salata de sfecla rosie cu hrean

de Miha
188 vizualizări
Salata de sfecla

Salata de sfecla rosie e salata pe care eu una o ador. As manca oricand si cu orice, chiar si fara nimic, doar asa cum e, direct din borcan. :))

E o salata ce se face foarte usor, nu prea am ce sa povestesc despre ea, dar este foarte buna si tentanta pe orice masa festiva, alaturi de aperitive sau o friptura rumena si suculenta. Se pastreaza foarte bine in borcane inchise ermetic, la loc racoros.

Salata de sfecla

Salata de sfecla cu hrean

 

Ingrediente

  • 4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
  • 2 radacini de hrean
  • sare si piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare Salata de sfecla rosie cu hrean:

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.

  • Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! 

Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.

  • Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.

Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.

  • Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.

Aceasta salata de sfecla rosie cu hrean este mult mai buna a doua zi. Se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimion.

Salata de sfecla

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

catkitchen 11 octombrie 2011 - 11:23

daaaaaaaa, imi place tare mult aceasta salata …. si eu fac de fff multe ori 😉 …. ce frumoase sunt vasutele tale , parca tot la tine le-am vazut cu un risoto, asa-i?

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 11 octombrie 2011 - 11:58

Minunataaaa !! Ador salata de sfecla rosie cu hrean!!! <3<3<3 Si ce vasute frumoase... <3<3<3
Pupicei, scumpa !!

xoxoxox

Răspuns
Alice 11 octombrie 2011 - 12:51

coapta e cea mai buna
fiarte…n-are farmec, pe bune
felicitari, moldoveanco@

Răspuns
Carmen 11 octombrie 2011 - 14:46

e super buna, coapta, clar, si e nelipsita din meniul de iarna. de obicei pun si un pic chimen si o mananc fara alte “garnituri” :))

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 11 octombrie 2011 - 15:59

PERFECTA!!!!!!!!!!

Răspuns
alinutzika 11 octombrie 2011 - 16:55

si eu o ador!Pup

Răspuns
Antonina 11 octombrie 2011 - 17:53

Sa stii ca prima data am mancat genul asta de salata tot in moldova 😉 la soacra-mea acum 6 ani ;)) pana atunci nu .. si mi-a placut pe loc.. Ea pune parca mai mult hrean… dar e genial de bun!!

Răspuns
maya 11 octombrie 2011 - 19:27

Bun, bun, bunut de tot! Are o culoare fantastica!

Răspuns
Lia 11 octombrie 2011 - 19:52

Si eu o ador !
Nu concep Pastele si Umplutura de miel fara ea. 🙂

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 12 octombrie 2011 - 7:03

Subscriu: este delicioasa! Ionela

Răspuns
sarah 12 octombrie 2011 - 13:32

yummy!vreau si eu

Răspuns
Cristina 13 octombrie 2011 - 6:36

Ce buna e! Oare cum se poate conserva pentru iarna? Cred ca doar fiarta.

Răspuns
maria mihalache 15 octombrie 2011 - 18:08

Ador aceasta salata……….si ce-mi plac vasele.
Seara frumoasa!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:37

Cat, vasele sunt de la Decorix, le gasesti pe site-ul lor daca doresti. 😉
Pup si multumesc!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:38

Pup Ana Maria. Multumesc, esti tare draguta. :*

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:39

Alice, moldoveanca mea draga… multumesc! Pup! :*

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:40

Carmen, stiu ca se face si cu chimen, dar n-am incercat niciodata. Poate data viitoare, macar de curiozitate. 🙂

Pupici!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:41

Multumesc Aziz-ule drag! Pup!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:42

Alinuta, e atat de buna incat nu se poate sa n-o adori. :)) Pup!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:44

Antonina, fiecare pune cat hrean doreste, in functie de preferinta. Tine chiar si mai bine daca se pune mai mult hrean, acesta avand si rol de conservant. 😉

Pupici draga mea!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:45

Multumesc Maya! Pup!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:47

Lia, eu nu gatesc cu carne de miel, dar cred ca salata asta ii da un gust foarte bun. 😉

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:48

Ionela, pupici! Ma bucur ca esti de acord cu mine. 😉

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:49

Sarah, cate portii sa-ti pregatesc? :)) Pup!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:52

Cristina, pusa intr-un borcan la frigider tine si 2-3 saptamani, poate chiar mai mult, mai ales daca ii pun mai mult hrean. Sfecla se gaseste pe piata pana tarziu in iarna, nu stiu daca are rost sa o conservi mai mult decat atat. Fiarta mie nu-mi place.

Pupici!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2011 - 18:53

Seara frumoasa si tie Maria! Te pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: