Retete culinare / Salate

Salata de primavara cu oua romanesti

Salata de primavara cu oua roamanesti

E plina piata de verde 😉 Iubesc verdele, iubesc salata si as manca-o in orice combinatie. De data asta am incercat ceva nou, desi oua romanesti sau oua posate, ca sa le zic mai…trendy :)) am mai facut pana acum, nu le-am asociat niciodata cu salata. Sa faceti si voi pentru ca e tare tare bun, dar inainte de toate sa va asigurati ca aveti si niste paine proaspata in casa, integrala, cu seminte si cu coaja crocanta 😀

Salata de primavara cu oua roamanesti

 

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • salata verde creata
  • spanac
  • loboda
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper
  • Pentru oua romanesti:
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • sare
loading...

Mod de preparare Salata de primavara cu oua romanesti:

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale 4-5 minute, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Salata se rupe bucati, la fel spanacul si loboda. Rosiile se taie in doua, ceapa se taie rondele subtiri. Se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie, se potriveste gustul de sare si piper.

Punem ouale romanesti deasupra si… pofta buna! 😉

Salata de primavara cu oua romanesti

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Je mangerais bien cette salade
    Bisous

  2. O idee minunata ce trebuie incercata !
    E plina de….sanatate salata asta .
    Te tzuc Miha !

  3. O salata extraordinar de buna! Mama mea face niste salate dementiale cu oua moi! Trebuia sa vad in poze ca sa ma conving sa le incerc si eu :))) Muaah!

  4. Pingback: Chiftelute de linte si ciuperci

  5. Ce salate faine poti sa faci, si-mi place ca nu sunt sofisticate, gasesti ingredientele usor. Nu m-as fi gandit la ideea de salata cu ou.

  6. Pingback: Chiftelute la cuptor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este reteta de astazi. Despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune v-am mai povestit la ciorba cu perisoare sau la reteta de Boeuf Bourguignon. De cand este la mine in bucatarie carnea de curcan isi gaseste […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]