E plina piata de verde 😉 Iubesc verdele, iubesc salata si as manca-o in orice combinatie. De data asta am incercat ceva nou, desi oua romanesti sau oua posate, ca sa le zic mai…trendy :)) am mai facut pana acum, nu le-am asociat niciodata cu salata. Sa faceti si voi pentru ca e tare tare bun, dar inainte de toate sa va asigurati ca aveti si niste paine proaspata in casa, integrala, cu seminte si cu coaja crocanta 😀
Ingrediente
- Pentru salata:
- salata verde creata
- spanac
- loboda
- ceapa verde
- rosii cherry
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare si piper
- Pentru oua romanesti:
- 2 oua
- 1 lingura otet
- sare
Mod de preparare Salata de primavara cu oua romanesti:
Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale 4-5 minute, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.
Salata se rupe bucati, la fel spanacul si loboda. Rosiile se taie in doua, ceapa se taie rondele subtiri. Se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie, se potriveste gustul de sare si piper.
Punem ouale romanesti deasupra si… pofta buna! 😉
6 comentarii
Je mangerais bien cette salade
Bisous
Multumesc >:D<
O idee minunata ce trebuie incercata !
E plina de….sanatate salata asta .
Te tzuc Miha !
O salata extraordinar de buna! Mama mea face niste salate dementiale cu oua moi! Trebuia sa vad in poze ca sa ma conving sa le incerc si eu :))) Muaah!
Daca am reusit sa te conving, nu pot decat sa ma bucur! :-*
Ce salate faine poti sa faci, si-mi place ca nu sunt sofisticate, gasesti ingredientele usor. Nu m-as fi gandit la ideea de salata cu ou.