Retete culinare / Salate

Salata cu broccoli si naut

Salata cu naut

Dupa atatea aniversari si tot atatea torturi cu ciocolata, ne-am racorit c-un tort cu crema de lamaie si-acum a venit vremea sa ne revigoram cu o… salata! 😀 Este o reteta ce se face (evident!) foarte usor si unde combinatiile sunt nenumarate.

Am facut salata asta de mai multe ori in ultimele zile si de fiecare data am mai schimbat cate ceva. In loc de naut am mai folosit cus-cus, paste sau orez salbatic. Iar intr-o alta zi i-am adaugat si un avocado taiat cubulete. Absolut delicioasa!

Salata cu naut

Ingrediente

  • 1 cana naut
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2-3 maini de valeriana
  • 2-3 maini salata
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare si piper
  • zeama de lamaie
loading...

Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:

Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

  • Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe :))))

Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.

  • Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare. 😉

Salata se serveste imediat! Pofta buna! 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Foarte buna salata!

  2. Diana says:

    Aici m-ai pierdut , Miha !:))
    Wk frumos si linistit !

  3. Mary says:

    Ai un blog minunat, copiii sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca 🙂 retetele sunt extraordinare si delicioase 😛 vroiam sa te intreb ce fel de aparat folosesti pt poze ptk imi plac foarte mult cum ies asa de clare si perfecte.

    • Multumesc din suflet de aprecieri.

      Aparatul ce-l folosesc e un Nikon P100, nu e cine stie ce de capul lui, dar am invatat sa lucram impreuna :))

  4. o combinatie reusita, sanatoasa si gustoasa, pe atat de simplu de realizat, pe cat de simplu de mancat si savurat, imi place cum a iesit 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]