Retete culinare / Salate

Salata cu broccoli si naut

Salata cu naut

Dupa atatea aniversari si tot atatea torturi cu ciocolata, ne-am racorit c-un tort cu crema de lamaie si-acum a venit vremea sa ne revigoram cu o… salata! 😀 Este o reteta ce se face (evident!) foarte usor si unde combinatiile sunt nenumarate.

Am facut salata asta de mai multe ori in ultimele zile si de fiecare data am mai schimbat cate ceva. In loc de naut am mai folosit cus-cus, paste sau orez salbatic. Iar intr-o alta zi i-am adaugat si un avocado taiat cubulete. Absolut delicioasa!

Salata cu naut

Ingrediente

  • 1 cana naut
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2-3 maini de valeriana
  • 2-3 maini salata
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare si piper
  • zeama de lamaie
loading...

Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:

Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

  • Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe :))))

Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.

  • Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare. 😉

Salata se serveste imediat! Pofta buna! 😉

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Foarte buna salata!

  2. Diana says:

    Aici m-ai pierdut , Miha !:))
    Wk frumos si linistit !

  3. Mary says:

    Ai un blog minunat, copiii sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca 🙂 retetele sunt extraordinare si delicioase 😛 vroiam sa te intreb ce fel de aparat folosesti pt poze ptk imi plac foarte mult cum ies asa de clare si perfecte.

    • Multumesc din suflet de aprecieri.

      Aparatul ce-l folosesc e un Nikon P100, nu e cine stie ce de capul lui, dar am invatat sa lucram impreuna :))

  4. o combinatie reusita, sanatoasa si gustoasa, pe atat de simplu de realizat, pe cat de simplu de mancat si savurat, imi place cum a iesit 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

%d blogeri au apreciat: