Dupa atatea aniversari si tot atatea torturi cu ciocolata, ne-am racorit c-un tort cu crema de lamaie si-acum a venit vremea sa ne revigoram cu o… salata! 😀 Este o reteta ce se face (evident!) foarte usor si unde combinatiile sunt nenumarate.
Am facut salata asta de mai multe ori in ultimele zile si de fiecare data am mai schimbat cate ceva. In loc de naut am mai folosit cus-cus, paste sau orez salbatic. Iar intr-o alta zi i-am adaugat si un avocado taiat cubulete. Absolut delicioasa!
Ingrediente
- 1 cana naut
- cateva buchetele de broccoli
- 2-3 maini de valeriana
- 2-3 maini salata
- 1 rosie
- 1 ceapa rosie mica
- sare si piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:
Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
- Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe :))))
Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.
- Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare. 😉
Salata se serveste imediat! Pofta buna! 😉
7 comentarii
Foarte buna salata!
😉 multumesc!
Aici m-ai pierdut , Miha !:))
Wk frumos si linistit !
:)) Poate data viitoare!
Ai un blog minunat, copiii sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca 🙂 retetele sunt extraordinare si delicioase 😛 vroiam sa te intreb ce fel de aparat folosesti pt poze ptk imi plac foarte mult cum ies asa de clare si perfecte.
Multumesc din suflet de aprecieri.
Aparatul ce-l folosesc e un Nikon P100, nu e cine stie ce de capul lui, dar am invatat sa lucram impreuna :))
o combinatie reusita, sanatoasa si gustoasa, pe atat de simplu de realizat, pe cat de simplu de mancat si savurat, imi place cum a iesit 😉