Retete culinare / Salate

Salata cu broccoli si naut

Salata cu naut

Dupa atatea aniversari si tot atatea torturi cu ciocolata, ne-am racorit c-un tort cu crema de lamaie si-acum a venit vremea sa ne revigoram cu o… salata! 😀 Este o reteta ce se face (evident!) foarte usor si unde combinatiile sunt nenumarate.

Am facut salata asta de mai multe ori in ultimele zile si de fiecare data am mai schimbat cate ceva. In loc de naut am mai folosit cus-cus, paste sau orez salbatic. Iar intr-o alta zi i-am adaugat si un avocado taiat cubulete. Absolut delicioasa!

Salata cu naut

Ingrediente

  • 1 cana naut
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2-3 maini de valeriana
  • 2-3 maini salata
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare si piper
  • zeama de lamaie
loading...

Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:

Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

  • Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe :))))

Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.

  • Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare. 😉

Salata se serveste imediat! Pofta buna! 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Foarte buna salata!

  2. Diana says:

    Aici m-ai pierdut , Miha !:))
    Wk frumos si linistit !

  3. Mary says:

    Ai un blog minunat, copiii sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca 🙂 retetele sunt extraordinare si delicioase 😛 vroiam sa te intreb ce fel de aparat folosesti pt poze ptk imi plac foarte mult cum ies asa de clare si perfecte.

    • Multumesc din suflet de aprecieri.

      Aparatul ce-l folosesc e un Nikon P100, nu e cine stie ce de capul lui, dar am invatat sa lucram impreuna :))

  4. o combinatie reusita, sanatoasa si gustoasa, pe atat de simplu de realizat, pe cat de simplu de mancat si savurat, imi place cum a iesit 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]