Tort cu crema de lamaie

de Miha
1151 vizualizări
Tort cu crema de lamaie

Pentru aniversarile copiilor de luna trecuta am facut cate un tort cu ciocolata, pentru ca da…ne place ciocolata 😀 si asta se poate vedea si in listele cu retete de prajituri din blog. 😉

Dar dupa aniversarea de 6 ani a Amirei a urmat Sfantul Andrei, zi in care am sarbatorit din nou, Robert puiul meu cel mare fiind si Andrei. Si chiar daca ne place ciocolata, ce-i mult e mult :))) asa ca am optat pentru un tort simplu cu crema de lamaie, sa ne mai revigoram dupa atata ciocolata :))

Tort cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare Tort cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

  • Daca o sa considerati ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie. Eu am pus zeama de la o lamaie, dar voi puteti pune cat va place.

Blatul bine racit se taie in 3 parti. Pe unul din blaturi punem jumatate din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat, urmeaza restul de crema si cel de-al treilea blat.

  • Blatul nu l-am insiropat pentru ca noua asa ne place, dar daca voi preferati prajiturile insiropate il puteti insiropa.

Se orneaza cu frisca si felii de lamaie.

Felie de tort cu crema de lamaie

poate vă plac și rețetele

35 comentarii

Diana 5 decembrie 2013 - 11:39

Pfffffffffffffffff , iar m-ai inebunit … parca nu eram destul :))
L-as executa si io , da’ n-am lamaie confiata 🙁 , cu ce-as putea inlocui ? Ms frumos !
PS La multi ani micului R , ptr. onomastica !

Răspuns
Miha 5 decembrie 2013 - 13:27

Diana, multumim frumos de urari! 😀

Coaja de lamaie confiata o poti inlocui cu coaja de lamaie proaspat rasa, cu esenta de lamaie sau nu pui deloc si pui vanilie. 😉

Răspuns
Diana 5 decembrie 2013 - 15:05

Ms frumos , Miha ! Wk frumos si mergi sa pregateste-ti ghetutele , ca vin Mosu’ …

Răspuns
Valentina Mihaescu 7 decembrie 2013 - 7:22

Crema de lamaie este preferata mea. Excelent arata tortul!

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 14:49

multumesc Valentina! >:D<

Răspuns
zamfirescu 16 decembrie 2013 - 9:24

Arata foarte bine , am sa fac si eu de craciun. Multumesc si sarbatori fericite!

Răspuns
Miha 16 decembrie 2013 - 16:15

Sarbatori fericite si voua! 🙂

Răspuns
mariana 18 decembrie 2013 - 15:13

ador orele petrecute in bucatarie preparand prajituri si torturi. de craciunu asta voi prepara tortul cu lamaie. va fi bucuria celor 2 baietei ai mei. spor la treaba tuturor gospodinelor.

Răspuns
Miha 18 decembrie 2013 - 21:20

Sarbatori fericite! 🙂

Răspuns
mariana 21 decembrie 2013 - 19:07

arata excelent chiar acum o sa prepar si eu unu pt ca e ziua lu fiica-mea , felicitari Mija si sarbatori fericite

Răspuns
Miha 21 decembrie 2013 - 19:10

Sarbatori fericite si voua! La multi ani fetitei! >:D<

Răspuns
alina 18 ianuarie 2014 - 2:12

inca o reteta pe gustul meu, as dori folosi aceasta crema pt a umple foi, spune-mi , te rog, daca se simte mult gustul margarinei? multumesc

Răspuns
Miha 18 ianuarie 2014 - 12:36

Alina, am folosit unt nu margarina. Si…nu, nu se simte gustul de unt, e chiar o crema usoara. Daca nu-ti place cu unt, poti inlocui cu frisca si vei avea astfel o crema si mai usoara 😉

Răspuns
Tina 13 iulie 2014 - 20:31

Miha, am incercat sa salvez in PDF sau sa printez reteta. La cele mai multe din retet nu functioneaza pdf-ul sau print. Nu se incarca ingredientele. Poti sa ne dai o mana de ajutor?

Răspuns
Miha 13 iulie 2014 - 22:15

O sa incerc sa vad daca pot rezolva aceasta problema. Multumesc!

Răspuns
Alina 15 august 2014 - 0:54

Buna Miha !
Am o intrebare : daca folosesc faina in loc de amidon la crema are ceva ? 🙂

Răspuns
Miha 20 august 2014 - 22:33

Poti folosi si faina, nu are nimic

Răspuns
Alina 15 august 2014 - 12:56

Buna Miha !
Am o intrebare daca folosesc faina in loc de amidon la crema are ceva ? 🙂

Răspuns
gabi 15 august 2014 - 16:26

merge facut tortul asta si pe caldurile astea

Răspuns
Dana 16 august 2014 - 1:20

Foarte bun tortuletul!L-am incercat si eu,la aniversarea de 3 luni a baietelului meu.Eu in loc de frisca,l-am decorat cu ciocolata alba topita si a iesit foarte bun.Il voi incerca si cu frisca data viitoare.Multumim pentru reteta.

Răspuns
Miha 7 martie 2015 - 18:43

Si eu multumesc

Răspuns
gabi 18 august 2014 - 10:42

excelent tortul

Răspuns
Miha 7 martie 2015 - 18:42

multumesc

Răspuns
elena 21 decembrie 2014 - 17:48

Buna,
Eu o sa fac blatul la tort cum stiu eu……si o sa incerc crema de lamaie impreuna cu o crema de vanilie,ptrca cumnatului meu ii place crema de lamaie si eu sunt cea care fac tortul de Craciun pe care-l petrec de 26 de ani la mama-soacra.
Numai bine,tuturor!
Sarbatori fericite !

Răspuns
Miha 21 decembrie 2014 - 19:31

Sarbatori fericite si voua! >:D<

Răspuns
elena 21 decembrie 2014 - 17:49

Frumoase si linguritele,,,,,,o sa-mi iau si eu un set.

Răspuns
Miha 7 martie 2015 - 18:41

😉

Răspuns
Daniela 7 martie 2015 - 17:38

Am facut si noi acest tort.
A devenit preferatul familiei mele, in opinia noastra este cel mai lejer si savuros tortulet.
Plus foarte simplu de facut.
Multumim pentru reteta!!

Răspuns
Miha 7 martie 2015 - 18:41

multumesc Daniela! Ma bucur ca va place! 😉

Răspuns
Marina 27 aprilie 2016 - 11:09

Buna! As vrea sa fac si eu tortul asta sambata, insa as vrea sa stiu daca ar merge chiar si cu lapte de cocos! Merci frumos si felicitari!

Răspuns
Miha 27 aprilie 2016 - 12:13

laptele de cocos l-am folosit in alte combinatii si nu la creme de genul acesta, dar cred ca merge. N-ar avea ce sa iasa rau 🙂

Răspuns
Delia 19 iunie 2016 - 18:50

Mie mi s-a taiat crema cand am pus untul desi era la temperatura camerei. Vreun sfat sa o mai pot salva?

Răspuns
Miha 20 iunie 2016 - 12:20

crema taiata se pune pe baie de aburi. O incalzesti amestecand continuu pana se leaga

Răspuns
Larysa 19 decembrie 2018 - 20:09

Pe o tava de 24 de cm ar merge ingredientele prezentate de dumneavoastra? Sau ar iesi prea subtire…. nu ar ajunge crema… ceva sfaturi? Pupici

Răspuns
Miha 19 decembrie 2018 - 20:14

Ingredientele sunt pentru un tort micut, de 18-20 cm.
Pentru o tava de 24 cm eu as dubla cantitatile 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: