Iahnie de fasole

de Miha
154 vizualizări
Mancare de fasole

Iahnia de fasole este o mancare care ne place foarte mult, ba chiar i-am convins si pe pitici sa pape. Si cu toate acestea o gatesc destul de rar. De ce… chiar nu stiu… nu am o explicatie pentru asta.

De obicei eu o fac simpla, in varianta de post, si o papam cu oua ochiuri, dar am facut si in varianta cu “ceva carnita” Orice varianta ati alege este delicioasa. 😉

Mancare de fasole

Ingrediente

  • 400 g fasole
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 rosii
  • 1 gogosar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
  • marar si patrunjel

Mod de preparare Iahnie de fasole:

Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece, se pune la fiert.

Se schimba apa dupa primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet fiarta. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.

Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Rosiile se decojesc, se blenduiesc (sau se toaca marunt) si se adauga peste ceapa. Gogosarul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in cratita. Se mai inabusa putin, apoi se “stinge” cu zeama in care au fiert fasolele, se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga si foaia de dafin si patrunjelul tocat.

Se lasa sa mai dea un clocot si se serveste calda, presarata cu marar verde tocat.

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Amoush 20 octombrie 2011 - 7:30

excelenta fotografie! si cred ca mancarica e mai mult decat delicioasa!

te pup draga mea! o zi minunata!

Răspuns
gaby_d 20 octombrie 2011 - 7:56

Si noua ne place mult!

Răspuns
Fancy Cake 20 octombrie 2011 - 9:40

Tare bine mai arata! Nici noi nu am gasit inca explicatie pentru faptul ca o gatim atat de rar. Cu toate ca fasolea este sanatoasa.

Răspuns
Alice 20 octombrie 2011 - 12:47

azi e planuit asa ceva la mine in bucatarie :))

de unde ti-ai luat vasul ala?. e fenomenal!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 13:56

Alice, din Selgros l-am luat. Nu l-ai vazut cand ai fost sa-ti iei lingurita? :))

Pupici!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 13:56

Raluca, asa este! :*

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 13:59

Ufff…mai Gabi mai…tu sa-mi spui ce nu va place! :))) Tare-as vrea sa pape si puii mei la fel ca ai tai. 😡

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 14:02

Zi frumoasa si tie Amoush, draga mea! :*

Răspuns
Bianka 20 octombrie 2011 - 14:11

Ce gustos

Răspuns
Petronela 20 octombrie 2011 - 16:16

Buna,foarte buna si mai ales sanatoasa.Eu o fac mai des si mancam cu salate sau o fac mai scazuta cu paste scurte.Dar acum mi-a ramas mintea la mararul tau….eu am doar uscat la plicuri cumparat din Iasi…dar acum cand vin imi umplu nasul si valiza de MARAR…
Te pup si o seara minunata!!!

Răspuns
FLORY 20 octombrie 2011 - 16:41

Abia astept sa cumpar fasole,sfarseste iahnie ca tare pofta mi-ai facut!Pupici!

Răspuns
TeoBucatar 20 octombrie 2011 - 17:15

La fix Miha,dupa atatea dulciuri.Prezentare super ai faut!

Răspuns
alinutzika 20 octombrie 2011 - 18:43

foarte buna….si mie imi place enorm

Răspuns
pansy 20 octombrie 2011 - 21:27

ce pot sa spun decat ca e printre preferatele iernii noastre !

Răspuns
ama 21 octombrie 2011 - 11:07

la mine asta e mancare de avarie :)) cand stiu ca nu am veme de gatit, fac o oala mare si am sotul satul (si bucuros) cateva zile :)))

Răspuns
catkitchen 21 octombrie 2011 - 11:10

oare exista cineva care sa zica ca nu-i place asa ceva ? 🙂 … e o nebunie totala , hmmm , alaturi de ceapa rosie cu sare grunjoasa … mor de pofta :(((( …. superba prezentare !!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: