Prajitura cu branza de vaci si cacao

de Miha
31143 vizualizări
Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao este o prajitura de casa absolut delicioasa, aromata si simplu de facut. Reteta de baza a acestei prajituri este prajitura turnata cu branza, la care am adaugat cacao. Daca voua va plac puteti adauga in compozitia de branza si ceva stafide, simple sau inmuiate in rom. Ai mei nu vor, dar sunt convinsa ca prajitura va fi si mai buna! 😉

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao este o prajitura de casa absolut delicioasa, aromata si simplu de facut. Reteta de baza… Prajituri prajitura cu branza de vaci si cacao European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si cacao:

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, mixam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam apoi uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Umplutura:

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana
  • in functie de faina si cacaoa folosite, daca compozitia este prea groasa si nu se poate intinde usor peste crema de branza se adauga 1-2 linguri lapte

Se scoate tava din cuptor, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura se rumeneste usor pe margini, iar suprafata devine usor lucioasa. Se poate face si proba scobitorii.

Prajitura se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se potioneaza dupa ce este bine racita.

Pofta buna! 😉

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns