Aveam in congelator mai multe albusuri, adunate de pe la alte preparate. Si cum la unii dintre voi a trecut deja perioada Pastelui, la unii urmeaza… m-am gandit sa va aduc o idee super-super delicioasa pentru a folosi si voi albusurile ramase, Rulada Pavlova cu visine. E pacat sa le aruncati atata vreme cat se pot folosi intr-un mod atat de gustos.
Am mai facut si gasiti pe blog reteta de Rulada Pavlova, dar poate astazi reusesc sa va conving de-a binelea 😀 de cat este de buna si de cat de usor se face. E adevarat, abusurile trebuie mixate foarte foarte bine, dar cu un mixer bun chiar nu e un capat de tara. Haideti sa vedeti! 😉
INGREDIENTE
- Pentru blatul de bezea:
- 8 albusuri ( ~ 320 g albus)
- 250 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie sau otet
- 35 g amidon
- fulgi de migdale
- Pentru umplutura:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 2-3 linguri zahar pudra vanilat
- visine
Mod de preparare Rulada Pavlova cu visine:
Visinele le-am pus intr-o sita si le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga bine de zeama. Se pot folosi si visine proaspete sau din compot, pe care le lasati, de asemenea, sa se scurga de zeama.
Blat din albusuri:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine bine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma teapana si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
- in spuma de albusuri se poate adauga si putina esenta de vanilie sau un pliculet de zahar vanilat
Compozitia se pune in strat uniform in tava mare de aragaz (40/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara cu fulgi de migdale
- migdalele se pot inlocui cu fulgi de nuca de cocos, dar cu migdale mie imi place mai mult
- compozitia finala a ruladei o vedeti in poza. Este ferma si pufoasa, nu curge si poate sustine greutatea spatulei
Dam tava la cuptor, la foc mediu spre mic (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul este rumenit deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racorit, cu tot cu hartia de copt. Punem o alta coala de hartie de copt pe masa si rasturnam blatul cu fundul in sus si scoatem hartia de copt cu grija.
- blatul este moale, nu crocant ca la prajitura Pavlova si este destul de elastic pentru a putea fi rulat fara sa se rupa
Crema de mascarpone cu frisca:
Aceasta crema o puteti folosi si la alte prajituri sau torturi si gasiti reteta detaliata AICI
Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.
Montare Rulada Pavlova cu visine:
Crema obtinuta se intinde in strat uniform peste blat. Se pun si visinele. Blatul se ruleaza, de pe marginea cea mai lunga, cat mai strans posibil. Se inveleste bine in hartia de copt apoi in folie alimentara, strangand bine capetele, astfel incar rulada sa capete o forma frumoasa, rotunda. Se da la rece pentru macar 1 ora, dar daca o lasati peste noapte la frigider va fi si mai buna 😉
Pofta buna! 🙂
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
O noua minunata reteta in bogatul evantai.Sarbatori binecuvantate!
Multumesc frumos, la fel!
Am facut-o saptamina trecută
O bunătate, a fost foarte lăudată sí bineințeles s-a terminat f repede
Ma bucur mult ca a fost pe plac!