Este inevitabil ca atunci cand prepari o crema de vanilie sau o inghetata de casa sa nu ramai cu albusurile. Nu mai spun de preparatele de la sarbatori… Am fost uimita sa aflu ca multi dintre voi le aruncati. E pacat sa faceti asta, se pot pastra foarte bine la congelator sau puteti face pe loc un chec din albusuri, Tort Pavlova, Mini-Pavlova… Ce minunatii! Azi va mai aduc o idee super-delicioasa, Rulada Pavlova, un desert pe care cu greu te hotarasti sa-l imparti cu altii :D.
E mai usor de facut decat tortul sau prajitura Pavlova, timpul de preparare e mai scurt si… Doamne, cat e de buna! :))
INGREDIENTE
- Pentru blatul de bezea:
- 8 albusuri ( ~ 320 g albus)
- 250 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie sau otet
- 35 g amidon
- fulgi de migdale
- Pentru umplutura:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g crema de branza sau mascarpone
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- capsuni, zmeura si/sau afine
Mod de preparare Rulada Pavlova:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma teapana si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
Compozitia se pune in strat uniform in tava mare de aragaz (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara cu fulgi de migdale
- migdalele sunt optionale, desi isi fac foarte bine treba in toata povestea. Daca nu aveti nu puneti ori puteti folosi nuca de cocos
Dam tava la cuptor, la foc mediu spre mic ( sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul este rumenit deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racorit, cu tot cu hartia de copt. Punem o alta coala de hartie de copt pe masa si rasturnam blatul cu fundul in sus si scoatem hartia de copt cu grija.
Umplutura:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
- crema de branza se poate inlocui cu mascarpone
Crema obtinuta se intinde in strat uniform peste blat. Se pun si fructe, dupa preferinta. Eu am folosit capsuni proaspete, zmeura si afine congelate. Blatul se ruleaza, de pe marginea cea mai lunga, cat mai strans posibil. Se inveleste bine in hartia de copt (sau folie alimentara) si se da la rece pentru macar 1 ora.
- recunosc, eu am trisat! Am tinut-o doar 10 minute :))))
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
26 comentarii
Arată superb
multumesc
Dacă punem fructe congelate, le lăsăm la dezghețat?
Eu le folosesc congelate
Bună dimineața! O întrebare: amidonul se poate înlocui cu praf de budincă, Care e tot amidon, după mintea mea? Mulțumesc!
Nu am incercat, dar ai dreptate… e tot amidon. Cred ca e ok
Eu am folosit praf de budinca si a iesit super buna !!
Cat de mult se poate pastra? Se poate face de pe o zi pe alta?
Mersi!
tinuta la rece, acoperita
Mie mi-a crescut exagerat de mult! Era prea analt blatul si nu am putut sa-l rulez 🤣 asa ca l-am taiat an doua si apoi l-am umplut. Gen prajitura. Suuper bun. Multumesc.
Super! Explicat frumos, pe înțelesul tuturor! Mulțumesc frumos! 🤗🤗🤗💐
Si eu multumesc frumos de aprecieri 🥰
Blatul trebuie sa fie rece când se rulează? Nu se rupe?
Blatul este moale, nu crocant si nu se rupe 🙂
Buna seara ,ce crema de branza sa folosesc? Mulțumesc ,Sarbatori fericite!
Almette sau Philadelphia, dar e foarte buna si cu mascarpone
Buna seara! Daca la cuptorul electric nu am ventilator, pot sa i dau coacere normala, la 160 grade? Trebuie neapărat cu ventilatie?
Se poate si fara ventilatie, la 180 grade
Am facut-o de 2 ori si azi mai fac ,multumesc pt super receta
Cu drag.
Si eu multumesc ca ai incercat reteta
Buna seara!
Pot face prajitura cu o zi inainte de a o servi!
Ramane proaspata avand in vedere blatul de bezea?
Multumesc!
Da, se poate face si cu o zi inainte
Bună ziua!Cu câte grame de făină se poate înlocui amidonul?
In general, cantitata de faina va fi la jumatate fata de amidon, dar la aceasta reteta ar fi de preferat sa folosesti amidon
E bestiala! Noi suntem fani pavlova. Am folosit gem de coacăze pentru ca este mai acrișor și combinația a fost perfecta. Mulțumesc pentru reteta! Cea de ieri s-a mâncat deja și azi am făcut alta 😄
Ma bucur mult ca a fost pe plac!