Rulada Pavlova

de Miha
49156 vizualizări
Rulada Pavlova

Este inevitabil ca atunci cand prepari o crema de vanilie sau o inghetata de casa sa nu ramai cu albusurile. Nu mai spun de preparatele de la sarbatori… Am fost uimita sa aflu ca multi dintre voi le aruncati. E pacat sa faceti asta, se pot pastra foarte bine la congelator sau puteti face pe loc un chec din albusuri, Tort Pavlova, Mini-Pavlova… Ce minunatii! Azi va mai aduc o idee super-delicioasa, Rulada Pavlova, un desert pe care cu greu te hotarasti sa-l imparti cu altii :D.

E mai usor de facut decat tortul sau prajitura Pavlova, timpul de preparare e mai scurt si… Doamne, cat e de buna! :))

Rulada Pavlova

Rulada Pavlova

Este inevitabil ca atunci cand prepari o crema de vanilie sau o inghetata de casa sa nu ramai cu albusurile. Nu mai… Rulade Rulada Pavlova European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de bezea:
  • 8 albusuri ( ~ 320 g albus)
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie sau otet
  • 35 g amidon
  • fulgi de migdale
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza sau mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • capsuni, zmeura si/sau afine

Mod de preparare Rulada Pavlova:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma teapana si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet

Compozitia se pune in strat uniform in tava mare de aragaz (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara cu fulgi de migdale

  • migdalele sunt optionale, desi isi fac foarte bine treba in toata povestea. Daca nu aveti nu puneti ori puteti folosi nuca de cocos

Dam tava la cuptor, la foc mediu spre mic ( sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul este rumenit deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Punem o alta coala de hartie de copt pe masa si rasturnam blatul cu fundul in sus si  scoatem hartia de copt cu grija.

Umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema obtinuta se intinde in strat uniform peste blat. Se pun si fructe, dupa preferinta. Eu am folosit capsuni proaspete, zmeura si afine congelate. Blatul se ruleaza, de pe marginea cea mai lunga, cat mai strans posibil. Se inveleste bine in hartia de copt (sau folie alimentara) si se da la rece pentru macar 1 ora.

  • recunosc, eu am trisat! Am tinut-o doar 10 minute :))))

Pofta buna! 😉

rulada pavlova

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: