Rulada Pavlova

de Miha
567918 vizualizări
Rulada Pavlova

Este inevitabil ca atunci cand prepari o crema de vanilie sau o inghetata de casa sa nu ramai cu albusurile. Nu mai spun de preparatele de la sarbatori… Am fost uimita sa aflu ca multi dintre voi le aruncati. E pacat sa faceti asta, se pot pastra foarte bine la congelator sau puteti face pe loc un chec din albusuri, Tort Pavlova, Mini-Pavlova… Ce minunatii! Azi va mai aduc o idee super-delicioasa, Rulada Pavlova, un desert pe care cu greu te hotarasti sa-l imparti cu altii :D.

E mai usor de facut decat tortul sau prajitura Pavlova, timpul de preparare e mai scurt si… Doamne, cat e de buna! :))

Rulada Pavlova

Rulada Pavlova

Este inevitabil ca atunci cand prepari o crema de vanilie sau o inghetata de casa sa nu ramai cu albusurile. Nu mai… Rulade Rulada Pavlova European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 113 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de bezea:
  • 8 albusuri ( ~ 320 g albus)
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie sau otet
  • 35 g amidon
  • fulgi de migdale
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza sau mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • capsuni, zmeura si/sau afine

Mod de preparare Rulada Pavlova:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma teapana si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet

Compozitia se pune in strat uniform in tava mare de aragaz (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara cu fulgi de migdale

  • migdalele sunt optionale, desi isi fac foarte bine treba in toata povestea. Daca nu aveti nu puneti ori puteti folosi nuca de cocos

Dam tava la cuptor, la foc mediu spre mic ( sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul este rumenit deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racorit, cu tot cu hartia de copt. Punem o alta coala de hartie de copt pe masa si rasturnam blatul cu fundul in sus si  scoatem hartia de copt cu grija.

Umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema obtinuta se intinde in strat uniform peste blat. Se pun si fructe, dupa preferinta. Eu am folosit capsuni proaspete, zmeura si afine congelate. Blatul se ruleaza, de pe marginea cea mai lunga, cat mai strans posibil. Se inveleste bine in hartia de copt (sau folie alimentara) si se da la rece pentru macar 1 ora.

  • recunosc, eu am trisat! Am tinut-o doar 10 minute :))))

Pofta buna! 😉

rulada pavlova

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

22 comentarii

Coca 20 decembrie 2020 - 19:55

Arată superb

Răspuns
Miha 20 decembrie 2020 - 22:25

multumesc

Răspuns
Maria Elena 10 decembrie 2022 - 23:00

Dacă punem fructe congelate, le lăsăm la dezghețat?

Răspuns
Miha 13 decembrie 2022 - 11:32

Eu le folosesc congelate

Răspuns
Mina 14 aprilie 2022 - 9:40

Bună dimineața! O întrebare: amidonul se poate înlocui cu praf de budincă, Care e tot amidon, după mintea mea? Mulțumesc!

Răspuns
Miha 14 aprilie 2022 - 9:57

Nu am incercat, dar ai dreptate… e tot amidon. Cred ca e ok

Răspuns
Alina 8 decembrie 2023 - 0:08

Eu am folosit praf de budinca si a iesit super buna !!

Răspuns
Adriana 28 iulie 2022 - 11:43

Cat de mult se poate pastra? Se poate face de pe o zi pe alta?
Mersi!

Răspuns
Miha 30 iulie 2022 - 9:47

tinuta la rece, acoperita

Răspuns
Pogan Roberta 1 octombrie 2022 - 17:37

Mie mi-a crescut exagerat de mult! Era prea analt blatul si nu am putut sa-l rulez 🤣 asa ca l-am taiat an doua si apoi l-am umplut. Gen prajitura. Suuper bun. Multumesc.

Răspuns
Andra 14 octombrie 2022 - 16:10

Super! Explicat frumos, pe înțelesul tuturor! Mulțumesc frumos! 🤗🤗🤗💐

Răspuns
Miha 22 octombrie 2022 - 12:00

Si eu multumesc frumos de aprecieri 🥰

Răspuns
Corina 26 octombrie 2022 - 18:54

Blatul trebuie sa fie rece când se rulează? Nu se rupe?

Răspuns
Miha 28 octombrie 2022 - 12:11

Blatul este moale, nu crocant si nu se rupe 🙂

Răspuns
TANTICA 24 decembrie 2022 - 19:07

Buna seara ,ce crema de branza sa folosesc? Mulțumesc ,Sarbatori fericite!

Răspuns
Miha 24 decembrie 2022 - 19:44

Almette sau Philadelphia, dar e foarte buna si cu mascarpone

Răspuns
Iulia 26 decembrie 2022 - 18:22

Buna seara! Daca la cuptorul electric nu am ventilator, pot sa i dau coacere normala, la 160 grade? Trebuie neapărat cu ventilatie?

Răspuns
Miha 26 decembrie 2022 - 18:37

Se poate si fara ventilatie, la 180 grade

Răspuns
Marieta 2 mai 2024 - 16:14

Am facut-o de 2 ori si azi mai fac ,multumesc pt super receta

Răspuns
Miha 3 mai 2024 - 22:17

Cu drag.
Si eu multumesc ca ai incercat reteta

Răspuns
Maria Solomon 3 mai 2024 - 20:53

Buna seara!
Pot face prajitura cu o zi inainte de a o servi!
Ramane proaspata avand in vedere blatul de bezea?
Multumesc!

Răspuns
Miha 3 mai 2024 - 22:17

Da, se poate face si cu o zi inainte

Răspuns

Lasă un răspuns