Rulada cu crema de portocale

de Miha
8703 vizualizări
Rulada cu crema de portocale

Atunci cand iti doresti un desert destul de simplu si usor de facut, poti incerca aceasta rulada cu crema de portocale. Este foarte aromata si gustoasa, nu mai ramane nimic si pe a doua zi. Un blat de pandispan, moale si pufos, aromat cu coaja de portocale, o crema de portocale la care am folosit suc proaspat de portocale si crema de mascarpone cu frisca aromata cu vanilie, chiar nu te poti opri la o singura felie 😀

Rulada cu crema de portocale

Rulada cu crema de portocale

Atunci cand iti doresti un desert destul de simplu si usor de facut, poti incerca aceasta rulada cu crema de portocale. Este… Rulade rulada cu crema de portocale European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocale
  • Crema de portocale:
  • 75 g zahar
  • 30 g amidon
  • 300 ml suc de portocale proaspat stors
  • 150 g mascarpone
  • Pentru ornat:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 150 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare Rulada cu crema de portocale:

Crema de portocale:

Incepem cu crema pentru a avea timp sa se raceasca.

Zaharul si amidonul se amesteca bine intr-o cratita. Turnam sucul de portocale putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. Lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, pusa direct pe suprafata cremei, si lasam sa se raceasca.

Budinca racita, care s-a si intarit intre timp, se mixeaza putin cat sa se desfaca. Adaugam mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de portocale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (170 grade sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca putin. Rulam blatul cu tot cu hartia de copt si-l lasam asa  pana aproape se raceste.

Asamblare Rulada cu crema de portocale:

Desfacem blatul de rulada si il scoatem usor de pe hartia de copt. Intindem crema de portocale in strat uniform si rulam cat mai strans posibil. Invelim rulada in folie alimentara, strangand bine capetele pentru a capata o forma frumoasa. Dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Crema de mascarpone cu frisca pentru ornat:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.

Rulada se imbraca si se orneaza cu crema de mascarpone cu frisca.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema de portocale

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de portocaleRulada cu crema de portocale

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu