Alor mei le-au placut mult aceste gogosi cu branza de vaci si asta nu doar pentru ca ei sunt mari amatori de gogosi de orice fel. Chiar sunt delicioase, pufoase si aromate. Iar mie? Mie mi-au placut pentru ca sunt simplu si rapid de preparat! 😉

INGREDIENTE
- 250 g branza de vaci
- 250 g faina
- 2 oua
- 100 g zahar
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra vanilat pentru finisat
Mod de preparare Gogosi cu branza de vaci simple si rapide:
Daca aveti branza de vaci fina si cremoasa puteti trece peste acest pas. In schimb, daca aveti o branza de vaci cu o textura mai aspra, o mixati cateva minute cu blenderul vertical.
- branza de vaci se poate inlocui cu branza quark sau ricotta
Separat, intr-un castron ori in vasul robotului de bucatarie se mixeaza ouale cu zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
- puteti folosi aromele care va plac
Se adauga branza de vaci si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana la incorporarea acestora.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta sau un ceaun. Trebuie sa aveti in vedere ca gogosile trebuie sa pluteasca in ulei.
Folosindu-va de 2 lingurite ori linguri, daca le doriti mai mari, se iau gramajoare din aluat, incercand sa li se dea o forma cat mai rotunda. Se pun in uleiul incins. Se prajesc la foc mediu spre mic, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Se scot pe un prosop de hartie, dupa care se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL