Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

loading...

* 4 copanele
* sare si piper
* rozmarin
* boia de ardei
* cimbru

* Pentru sos:

* 1 morcov
* 1 ceapa
* 1 bucata telina
* 1 radacina patrunjel
* 1/2 capatana usturoi
* boabe de piper
* 1/2 foaie de dafin
* 1 cana suc de rosii
* 1 cana supa de carne ( apa sau vin)

* In plus:

* 2 pungi de hartie sau 1 coala de hartie mai groasa

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Ceapa se toaca marunt, iar restul legumelor se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie felii subtiri, dupa preferinta. Se inabusa in cateva linguri de ulei de masline, pana incep sa se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si se mai inabusa 5 minute. Se stinge cu supa, apoi se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute, adaugand piperul, foaia de dafin, cimbrul si sare dupa gust. Daca va place se poate adauga si putin vin rosu.

Se rupe punga de hartie, carnea se pune pe un platou si se acopera cu sos.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Eu fac pui intreg si e extraordinar de bun!
    Dar spune-mi ce punga folosesti de hirtie?
    Eu folosesc din acelea maro si inauntru ung punga cu untura(strat subtire)
    Cred ca ti-au iesit tare,tare gustoase!
    Week-end placut!

  2. o bunatate !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: