Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Placinta de foi cu mere

Ingrediente

  • * 1 pachet foi de placinta
  • * 1 kg mere
  • * 4-5 linguri zahar
  • * 50 g unt ( se va inlocui cu ulei, in cazul variantei de post)
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 4-5 linguri nuca macinata
  • * ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • * Sirop:
  • * 1 pahar apa
  • * 1/2 pahar zahar
  • * 1 lingurita miere
loading...

Mod de preparare:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.

Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.

In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei (uleiul se poate inlocui cu unt topit), apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta. Daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ce bine arata,bucatica aia de deasupra o vreau eu,se poate?

  2. Ce bunatate, arata foarte bine

  3. Ca de obicei, arata bine si delicios!! Imi inchipui ce miros frumos in casa..de mere cu scortisoara..

    Am postat pe blogul meu niste poze de cheesecake pe bat…sunt sigura ca adultii dar in special copii ar fi inebuniti dupa asemenea desert.
    http://www.kittytweedy.blogspot.com

  4. Miha, o sa postez reteta pas cu pas pentru cheesecake-ul pe bat luni… poti sa faci orice reteta de cheesecake voiesti dar trebuie sa congelezi cheesecake-ul de doua ori…si desigur porti sa fii inventiva si sa schimbi reteta cum doresti…sunt sigura ca, copiilor o sa le placa sa decoreze fiecare biluta de cheesecake. ..mie cel mai mult imi plac (ca gust) cele decorate cu nuca de cocos. ..

  5. daliana says:

    Foarte buna.doar ca mi s-a exfoliat tare primul strat dp ce am pus siropul ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]

Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ne place cozonacul si intotdeauna le-am facut alor mei cozonac moldovenesc, asa cum ne facea mama acasa. Pufos, cu multa umplutura de nuca si cacao. Baigli cu nuca n-am facut niciodata, nu stiu din ce motive, desi mai tot timpul m-am intalnit cu reteta. Asa ca mi-am zis, daca tot […]