Pui cu masline

de Miha
1402 vizualizări

* 4 copanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1/2 cana de vin alb
* 1/2 cana suc de rosii
* sare si piper
* ghimbir
* 10-12 masline

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu tot cu marinata. Se completeaza cu suc de rosii si se da la cuptor pana ce scade sosul si se rumeneste carnea.

Inainte cu de a fi gata, cu vreo 10 minute, se adauga maslinele.

Se serveste cald, cu piure de cartofi si presarat cu verdeata.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Elena Toma 19 aprilie 2010 - 20:55

Eu cred ca este foarte bun si fara piureul de cartofi. Mai degraba as incerca ceva salata. Dar gustul trebuie sa fie robust si foarte bun. Felicitari! Daca-ti face placere, Miha, ai la mine doua premii deosebite.

Răspuns
pansy 19 aprilie 2010 - 22:07

miha,draga mea,la talentul tau,te asteapta deocamdata doar virtual 2 premii.

Răspuns
maria mihalache 20 aprilie 2010 - 9:27

Ce bine arata………..pot sa ma servesc ?

Răspuns
felis 20 aprilie 2010 - 17:38

felicitari pentru noua fata a blogului… Te asteapta la mine o ploaie de premii… Te pup…

Răspuns
Mariana 20 aprilie 2010 - 18:10

Apreciez reteta ta,desi nu sint fan:masline si vin !
Dar vino te rog pe la mine e ceva special pentru tine!

Răspuns
dulcik 20 aprilie 2010 - 21:42

Interesanta reteta si foarte gustoasa

Răspuns
Anonymous 10 iunie 2011 - 17:44

arata delicios. am o intrebare , vinul este rosu sau alb ? mersi

Răspuns
Miha 10 iunie 2011 - 18:17

Vin alb am folosit.
Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns