* 4 copanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1/2 cana de vin alb
* 1/2 cana suc de rosii
* sare si piper
* ghimbir
* 10-12 masline
Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu tot cu marinata. Se completeaza cu suc de rosii si se da la cuptor pana ce scade sosul si se rumeneste carnea.
Inainte cu de a fi gata, cu vreo 10 minute, se adauga maslinele.
Se serveste cald, cu piure de cartofi si presarat cu verdeata.
8 comentarii
Eu cred ca este foarte bun si fara piureul de cartofi. Mai degraba as incerca ceva salata. Dar gustul trebuie sa fie robust si foarte bun. Felicitari! Daca-ti face placere, Miha, ai la mine doua premii deosebite.
miha,draga mea,la talentul tau,te asteapta deocamdata doar virtual 2 premii.
Ce bine arata………..pot sa ma servesc ?
felicitari pentru noua fata a blogului… Te asteapta la mine o ploaie de premii… Te pup…
Apreciez reteta ta,desi nu sint fan:masline si vin !
Dar vino te rog pe la mine e ceva special pentru tine!
Interesanta reteta si foarte gustoasa
arata delicios. am o intrebare , vinul este rosu sau alb ? mersi
Vin alb am folosit.
Multumesc!