Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la creme 🙂
O cafea buuuuna si aromata, preparata din boabe de cafea proaspat rasnite, aparatul avand o rasnita integrata ce rasneste cafeaua la fiecare preparare. este un aparat complex, pe care inca il descopar in fiecare dimineata cu cate un alt fel de cafea si din cat am testat pana acum va pot spune ca prea repede nu ma despart de el 🙂
INGREDIENTE
- Pentru choux:
- 250 g faina
- 100 g unt
- 100 g ulei
- 500 ml apa
- 1/2 lingurita de sare
- 7 oua
- Pentru crema de cafea:
- 3 linguri amidon
- 150 g zahar
- 250 ml cafea tare
- 250 ml lapte
- 250 g mascarpone
- In plus:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g mascarpone
- 2 linguri zahar (pudra)
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare Choux a la creme cu crema de cafea:
Choux:
Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata, si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare (230 grade la cuptor
electric) pentru 15 minute, apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180 grade la cuptor electric)
- in primele 15-20 de minute este foarte important sa nu se deschida usa cuptorului, daca nu o
deschideti deloc pana la final cu atat mai bine
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de cafea:
Amestecam intr-o cratita zaharul cu amidonul. Adaugam laptele si cafeaua putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem cratita pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand mereu, pana se ingroasa, ca o budinca. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, amestecand din cand in cand. Acoperim crema cu folie alimentara, lipita pe suprafata cremei, si dam la frigider pana se raceste foarte bine.
Budinca de cafea se mixeaza putin, cat sa se “desfaca” si adaugam mascarponele. Mixam energic pana la
omogenizare.
Asamblare Choux a la creme cu crema de cafea:
Fiecarui choux i se taie un capacel. Se umplu cu crema de cafea si frisca si se pun capacelele. Dupa preferinta se pot orna cu ciocolata topita sau se pot pudra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de Eclere si Choux a la creme gasiti AICI