Ca imi place sa fac dulciuri cred ca se stie :)) Si desi iubesc ciocolata, niciodata n-o sa ma dau in laturi de la o tarta cu mere, mai ales daca are si caramel. 😉
Nu e deloc greu de facut, e chiar rapida si delicioasa.
Ingrediente
- Pentru o forma mica de 18 cm diametru:
- 1/2 foaie aluat de foietaj
- 100 g crema de branza Almette
- 1 lingura unt moale
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- Pentru caramel:
- 75 g zahar
- 50 g unt
- 50 ml smantana pentru frisca
- In plus:
- mere, cat sa acopere toata suprafata tartei
Mod de preparare Tarta cu mere si crema de branza:
Aluatul se taie la marimea vasului in care vom coace tarta. Vasul se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza aluatul in vas si se da deoparte.
Crema de branza Almette se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga apoi untul, se omogenizeaza si se aromeaza cu scortisoara. Punem crema peste aluatul de foietaj. Deasupra cremei asezam merele taiate felii.
Zaharul pentru caramel il punem intr-un vas la topit. Cand a devenit auriu punem untul si smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand a devenit caldut il turnam peste mere.
Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile aluatului de foietaj se rumenesc usor.
Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.
8 comentarii
wow, un deliciu mai Miha!!!
Multumesc Paula!
Da, a fost bun! 😉
Superba prezentarea, cum ne-ai obisnuit 🙂
Multumesc Anca! Esti o draguta! >:D<
Este delicioasa!
Asa este Rocsy, intocmai cum zici! :))
Multumesc!
Merge si cu crema de branza philadelphia?(sunt in alta tara de vreo 11 ani).Multumesc anticipat!
Gabriela, merge si cu Philadelphia 😉