Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si crema de branza

Ca imi place sa fac dulciuri cred ca se stie :)) Si desi iubesc ciocolata, niciodata n-o sa ma dau in laturi de la o tarta cu mere, mai ales daca are si caramel. 😉

Nu e deloc greu de facut, e chiar rapida si delicioasa.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru o forma mica de 18 cm diametru:
  • 1/2 foaie aluat de foietaj
  • 100 g crema de branza Almette
  • 1 lingura unt moale
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru caramel:
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • In plus:
  • mere, cat sa acopere toata suprafata tartei
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si crema de branza:

Aluatul se taie la marimea vasului in care vom coace tarta. Vasul se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza aluatul in vas si se da deoparte.

Crema de branza Almette se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga apoi untul, se omogenizeaza si se aromeaza cu scortisoara. Punem crema peste aluatul de foietaj. Deasupra cremei asezam merele taiate felii.

tarta cu mere si crema de branza

Zaharul pentru caramel il punem intr-un vas la topit. Cand a devenit auriu punem untul si smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand a devenit caldut il turnam peste mere.

tarta cu mere si crema de branza

Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile aluatului de foietaj se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. wow, un deliciu mai Miha!!!

  2. Superba prezentarea, cum ne-ai obisnuit 🙂

  3. Este delicioasa!

  4. Gabriela T. says:

    Merge si cu crema de branza philadelphia?(sunt in alta tara de vreo 11 ani).Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: