Tarta cu mere si crema de branza

de Miha
108 vizualizări

Ca imi place sa fac dulciuri cred ca se stie :)) Si desi iubesc ciocolata, niciodata n-o sa ma dau in laturi de la o tarta cu mere, mai ales daca are si caramel. 😉

Nu e deloc greu de facut, e chiar rapida si delicioasa.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru o forma mica de 18 cm diametru:
  • 1/2 foaie aluat de foietaj
  • 100 g crema de branza Almette
  • 1 lingura unt moale
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru caramel:
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • In plus:
  • mere, cat sa acopere toata suprafata tartei

Mod de preparare Tarta cu mere si crema de branza:

Aluatul se taie la marimea vasului in care vom coace tarta. Vasul se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza aluatul in vas si se da deoparte.

Crema de branza Almette se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga apoi untul, se omogenizeaza si se aromeaza cu scortisoara. Punem crema peste aluatul de foietaj. Deasupra cremei asezam merele taiate felii.

tarta cu mere si crema de branza

Zaharul pentru caramel il punem intr-un vas la topit. Cand a devenit auriu punem untul si smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand a devenit caldut il turnam peste mere.

tarta cu mere si crema de branza

Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile aluatului de foietaj se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Paula Gafitescu 14 martie 2013 - 6:23

wow, un deliciu mai Miha!!!

Răspuns
Miha 14 martie 2013 - 9:16

Multumesc Paula!
Da, a fost bun! 😉

Răspuns
Anca B. 14 martie 2013 - 7:23

Superba prezentarea, cum ne-ai obisnuit 🙂

Răspuns
Miha 14 martie 2013 - 9:17

Multumesc Anca! Esti o draguta! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 martie 2013 - 8:39

Este delicioasa!

Răspuns
Miha 14 martie 2013 - 9:18

Asa este Rocsy, intocmai cum zici! :))
Multumesc!

Răspuns
Gabriela T. 20 iunie 2013 - 17:17

Merge si cu crema de branza philadelphia?(sunt in alta tara de vreo 11 ani).Multumesc anticipat!

Răspuns
Miha 20 iunie 2013 - 22:30

Gabriela, merge si cu Philadelphia 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: