Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Placinta cu branza si chimen

loading...

Ma gandeam zilele trecute la draga mea prietena Ruxy…si la placintele ei cu branza si chimen…si cum m-a asteptat ea cu placinte calde la gara, atunci cand am mers la Bucuresti… draga de ea… Si uite-asa am facut eu aceste placinte… de dor si pofta… :))

Pentru ca mi-am luat vasele astea tare frumoase si de care nu ma dezlipi (da, da…o sa mai urmeze si alte retete culinare in vase Ramekin :))) ) le-am facut asa, dar puteti adapta in functie de vasul ce-l aveti disponibil.

Aluat de paine:

~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
250 ml lapte (sau apa)

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare si dospire.

Pentru umplutura:

300-400 g branza de vaci
2 oua
1 lingurita chimen
sare si piper

rosii cherry

Branza de vaci se mixeaza cu ouale pana se obtine o crema fina. Adaugam chimenul, saram si piperam dupa gust si omogenizam.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de circa 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unui pahar sau cu o forma speciala rotunda de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat de jur imprejurul vasului de ceramica uns bine cu ulei, astfel incat sa acoperim si fundul vasului.

Umplem formele cu crema de branza, punem cate o rosie cherry deasupra

si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. pai ce deliciu ai aici.. iarasi!!! Trebuie sa-mi gasesc si eu un prieten din asta bun sa ma delecteze cu bunatati din astea 🙂

  2. Ce frumoase.Chiar daca e cald , trebuie sa si papam!

  3. Delicios! Iar rosia iti face si mai amre pofta sa gusti asa minunatii:)

  4. Foarte faine, vasele ramekin isi merita banii! Pupici

  5. superbe sunt! :*

  6. Mmmm,bune trebuie sa fie!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: