Tiramisu la pahar

de Miha
1405 vizualizări
tiramisu

Reteta Tiramisu

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat (optional)
  • 1 cana cafea tare, indulcita dupa gust
  • 20 piscoturi sau cate va incap in pahare
  • cacao pentru decor

Acest week-end ar fi trebuit sa-l petrec la Slanic alaturi de prietenii mei bucatarasii, dar cum fetita mea a facut varicela de cea mai buna calitate :))) planurile noastre s-au schimbat radical. Asa se face ca dupa o noapte nedormita am simtit nevoia de un desert revigorant. Oricat m-am gandit si m-am razgandit tot la tiramisu la pahar ma intorceam.

Chiar daca de obicei ma feresc de ouale crude din compozitia unor creme, de data aceasta am vrut sa trec peste aceste temeri, cu atat mai mult cu cat aveam si oua bio! 😉 A fost bun, chiar foarte bun… si acum ca mi-am revenit din oboseala ma intreb… oare-as mai risca o data? :)))) Voi ce ziceti? Riscati?

Mod de preparare Tiramisu la pahar:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam mascarpone si mixam pana la omogenizare.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie, piscoturile se taie bucati potrivite.

  • cafeaua se poate aroma dupa gust cu amaretto sau vanilie

Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in pahare cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Pudram din abundenta cu cacao si dam la rece pentru… cat vreti voi! :))))

Tiramisu la pahar a fost foarte bun!

tiramisu

 

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook AICI

Mai multe retete de Tiramisu gasiti AICI

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Anca B. 25 mai 2013 - 22:28

Eu risc, clar! Super idee de weekend!

Răspuns
ilda76 25 mai 2013 - 22:52

Sunt mortale fotografiile! Esti atat de inspirata, Miha!

Grozava ideea acestui Tiramisu la pahar! Multumim!

Te pup cu drag!
Sa aveti weekend frumos!

Ilda
Lavender Thoughts

Răspuns
adnia 25 mai 2013 - 22:59

foarte bun! nu stiu de unde-ti vin ideile astea minunate pt. poze, dar toate sunt extraordinare! bravoooooooooooo!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 25 mai 2013 - 23:03

Imi plac foarte mult deserturile la pahar, iar tiramisul tau este delicios!

Răspuns
josé manuel 25 mai 2013 - 23:26

Te han quedado maravillosos

Răspuns
Macy 26 mai 2013 - 15:21

Mai demult nu-mi placea tiramisu, dar de ceva timp m-am indragostit de acest desert. E minunat:)

Răspuns
Florin 26 mai 2013 - 19:42

Buna 🙂 Eu nu sunt mare fan tiramisu dar…am urmat reteta ta si sincer iti spun ca a fost divin, familia s-a bucurat din plin de acest desert atat de clasic si delicios. Crema a iesit mult mai buna cu alburi decat cu frisca. Iti multumesc mult pentru reteta!

Răspuns
iftimie monica 5 iunie 2013 - 20:07

ma bag si eu la tiramisu la pahar.

Răspuns
ella 23 august 2013 - 11:30

. . .Buna 🙂 foarte tare ideea de a face tiramisu’ la pahar…iar imaginile postate mai sus sunt dementiale….

Răspuns
Miha 23 august 2013 - 12:15

Multumesc >:D<

Răspuns
ella 23 august 2013 - 14:25

Pentru ceea ce faci ar trebuii sa ti se multumeasca in fiecare zi,ca nu oricine are rabdare sa faca prajituri…mie imi place sa stau foarte mult in bucatarie sa fac fel si fel de bunatati..si am sa incerc si eu aceasta reteta cu “Tiramisu’ la pahar” 😉 ..:*

Răspuns
ileana 23 octombrie 2014 - 23:04

Cate pahare tiao iesit?

Răspuns
Miha 24 octombrie 2014 - 23:24

cred ca 6, daca mai tin minte bine. Dar depinde de cat de mari sunt paharele… de cat de multa crema pui… 😉

Răspuns
Mirela 25 august 2013 - 23:48

Esti geniala.Sunt plecata din tara de zece ani,fetitei mele ii plac enorm de mult prajiturile tale.Datorita tie o pot apropia mai mult de bucataria romineasca.Te urmarim cu drag.

Răspuns
Crissy 11 octombrie 2013 - 12:34

Buna Miha, de 2 zile am intrat pe site-ul tau si déjà am inceput sa fac una alta . Mi-ai dat o idee buna cu tiramisu la pahar :D. Mersi ! :*

Răspuns
Miha 11 octombrie 2013 - 17:31

Ce ma bucur ca-ti place! Te astept cu drag si alta data! >:D<

Răspuns
iulia 11 decembrie 2013 - 12:36

…mie si familiei mele ne place tare mult tiramisu…mai ales ficei mele care anul acesta a avut o mare cumpana (meningita urmata de abces cerebral).motiv pt care are interdictie la ciocolata,cafea cacao…dar unele placeri,mici exceptii…ni le mai satisfacem 🙂 …Multumesc Domnului pt ajutorul dat…si ma rog sa ne apere si ajute in continuare si sa te ajute si pe tine pt a ne incanta mereu cu retetele tale faine…si intrebarea mea era : cate portii ies din aceasta cantitate!

Răspuns
Miha 12 decembrie 2013 - 20:14

Depinde de marimea paharelor folosite. Eu am facut aici 6 portii 🙂
Sanatate multa fiicei dvs si va mai astept pe aici, cu drag de fiecare data. >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: