Reteta Chec cu nuci caramelizate
Dragilor, nu va era dor de-o reteta de chec? :))) Nu sunt eu un fan al checului, dar imi place. Merge dimineata la cafea 😀 dar pana la urma, daca ma intrebati, prefer o prajitura de casa cu crema, cu ciocolata, cu frisca… Totusi, pentru ca place copiilor si pentru ca se preteaza foarte bine la pachetelul pentru scoala, incerc sa le ofer diverse variante 😉 Asadar, azi avem chec cu nuci caramelizate 😉

INGREDIENTE
- 4 oua
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- Nuci caramelizate:
- ~100 g miez de nuca
- 75 g zahar
Mod de preparare Chec cu nuci caramelizate:
Nuci caramelizate:
Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem intr-o punga mai groasa si batem cu ciocanul de snitele pana se sfarama.
Blat de chec:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. La sfarsit adaugam nucile caramelizate si omogenizam.
Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem checul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si lasam la racit. Dupa racire se scoate hartia de copt si se feliaza dupa preferinta.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Bun chec!
Multumesc Timi! >:D<