Pizza cu bordura de branza

de Miha
162 vizualizări

* Pentru aluat:

* 1 lingurita drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 100 ml lapte (sau apa)
* 200-250 g faina

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire. Aluatul se poate framanta si cu mana, punand intr-un castron faina, apoi celelalte ingredienteamestecate cu laptele. Se framanta un aluat omogen si nelipicios.

* Pentru coroana de branza:

* cascaval
* telemea

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.

* Pentru umplutura:

* ciuperci
* sunca de pui
* piept de pui
* cascaval
* masline

* Pentru sos:

* 100 ml suc de rosii
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* oregano
* busuioc

Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea,

apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.

Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval.
Garnisim cu masline de jur imprejur

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

jose manuel 9 iulie 2010 - 10:00

Una pizza estupenda. Tiene una pinta increible. saludos

Răspuns
Mariana 9 iulie 2010 - 10:55

Arata minunat am sa preiau ideea,dar bine înțeles fără măsline(sau găsesc eu ceva în locul lor!)Bir,bir!

Răspuns
Mariana 9 iulie 2010 - 10:57

Am si găsit cu ce le înlocuiesc:cu roșii mici de tot si frunze de busuioc!Mulțumesc de idee!
Week-end minunat Mihaela!

Răspuns
Bianka 9 iulie 2010 - 11:05

Minunat si foarte gustos

Răspuns
kittytweedy 9 iulie 2010 - 14:36

woohoo! pizza cheese pockets! delicios!

Răspuns
Bianca 10 iulie 2010 - 9:01

Grozava idee. Viziteaza si blogul meu daca ai timp, sunt noua pe aici:D. O zi placuta

Răspuns
Miha 10 iulie 2010 - 12:49

Saludo Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 10 iulie 2010 - 12:50

Mariana, super ideea ta cu rosiile mici. Am retinut pentru data viitoare. 🙂
Un week-end minunat!

Răspuns
Miha 10 iulie 2010 - 12:51

Multumesc Bianka!

Răspuns
Miha 10 iulie 2010 - 12:51

Multumesc Kitty! Week-end minunat iti doresc!

Răspuns
Miha 10 iulie 2010 - 12:52

Bianca, te-am vizitat de mai multe ori pana acum. 😉 Multa bafta iti doresc!

Răspuns
emi 13 februarie 2011 - 14:14

Foarte buna aceasta pizza cu bordura de branza.A trebuit sa fac o data si de atunci sotul meu ma intreaba intr-una “Cand mai faci?”…,doar ca eu nu ma pot decide pe care sa o mai fac,ca toate sunt la fel de bune.(am incercat deja patru din retetele de pizza pe care le ai postate).Am avut mare noroc ca te-am gasit cu aceste retete,ca altfel sotul meu ar manca si in ziua de azi tot cartofi cu oua,…dimineata,la pranz si seara:))

Răspuns
Miha 13 februarie 2011 - 14:28

:)))) Emi, pana sa ma cuprinda pasiunea gatitului cam asa manca si sotul meu. :))))

Răspuns
Service GSM 13 februarie 2018 - 16:59

Foarte bine explicata reteta

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: