Ce se poate gati mai repede si mai usor decat o reteta cu piept de pasare, de pui sau curcan? Mai ales atunci cand carnea este scaldata intr-un delicios si aromat sos de ardei copti si rosii…
2 ardei rosii copti
1 ardei iute
1 rosie coapta
2 cepe
4 catei usturoi
1 conserva de rosii in suc propriu
sare si piper
patrunjel verde
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau cubulete, daca nu deranjeaza mesenii mofturosi. :))
Daca mai este necesar se adauga apa, atat cat sa fie carnea acoperita. Se potriveste gustul de sare si piper. Se fierbe la foc mic pana este fiarta carnea si sosul a scazut suficient. Inainte de a fi gata se pune usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.
Se serveste cald, cu mamaliguta.
16 comentarii
Un deliciu papica aceasta.Eu fac pentru Diana,dar cu piept de pui.Imediat o devoreaza.Pupici!
BUUUUN pranzul! Venim toti 4 :))
Foarte buna reteta. Fac si eu tocanita de genul acesta. E bun si cu ciuperci si praz. Poza este dementiala! Parca simti mirosul mancarurilor.
Tare bun sosul.Ardeiul ii da o savoare deosebita!
Hummmmmm…. très appétissant sa donne envie de manger!
Bisous
Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar..
Cat de bine arata, uff,
Minunata mancarica ai facut aici. Pup
Hmm, a mai ramas ceva si pentru cina? Tocmai am ajuns acasa si bate vantul prin frigider :)), iar mancarica asta imi face cu ochiul 😉
Multumesc de idee aveam de gand sa fac ostropel de curcan dar cand am vazut reteta asta minunata am trecut la fapte … Multumesc scumpa mea!
si mie imi este pofta!!!!!!
a mai ramas ceva?????
te puuup
Foarte bun prepatatul..Pup!
Buna papica! venim si noi la Iasi! Pup cu drag!
Woooow, imi imaginez cat de bine miroase. Asta da papa buna!
Perfecta… nu de alta dar exact asa o facem si prin casa pe la mine 🙂
Buna dimineata dragilor!
Multumesc! Si la pranz va astept la masa, caci azi fac din nou. 🙂