Piept de curcan in sos de ardei si rosii

de Miha
111 vizualizări

Ce se poate gati mai repede si mai usor decat o reteta cu piept de pasare, de pui sau curcan? Mai ales atunci cand carnea este scaldata intr-un delicios si aromat sos de ardei copti si rosii…


piept de curcan

2 ardei rosii copti
1 ardei iute
1 rosie coapta
2 cepe
4 catei usturoi
1 conserva de rosii in suc propriu
sare si piper
patrunjel verde

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau cubulete, daca nu deranjeaza mesenii mofturosi. :))

Daca mai este necesar se adauga apa, atat cat sa fie carnea acoperita. Se potriveste gustul de sare si piper. Se fierbe la foc mic pana este fiarta carnea si sosul a scazut suficient. Inainte de a fi gata se pune usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

DiaMar-bucataria galbena 29 mai 2012 - 8:32

Un deliciu papica aceasta.Eu fac pentru Diana,dar cu piept de pui.Imediat o devoreaza.Pupici!

Răspuns
gaby_d 29 mai 2012 - 8:40

BUUUUN pranzul! Venim toti 4 :))

Răspuns
Rita 29 mai 2012 - 9:21

Foarte buna reteta. Fac si eu tocanita de genul acesta. E bun si cu ciuperci si praz. Poza este dementiala! Parca simti mirosul mancarurilor.

Răspuns
TeoBucatar 29 mai 2012 - 9:30

Tare bun sosul.Ardeiul ii da o savoare deosebita!

Răspuns
Beth 29 mai 2012 - 9:48

Hummmmmm…. très appétissant sa donne envie de manger!

Bisous

Răspuns
Fuat Gencal 29 mai 2012 - 10:29

Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar..

Răspuns
Andrada 29 mai 2012 - 11:00

Cat de bine arata, uff,

Răspuns
Timea 29 mai 2012 - 14:25

Minunata mancarica ai facut aici. Pup

Răspuns
Poliana 29 mai 2012 - 15:26

Hmm, a mai ramas ceva si pentru cina? Tocmai am ajuns acasa si bate vantul prin frigider :)), iar mancarica asta imi face cu ochiul 😉

Răspuns
Ruxy 29 mai 2012 - 16:29

Multumesc de idee aveam de gand sa fac ostropel de curcan dar cand am vazut reteta asta minunata am trecut la fapte … Multumesc scumpa mea!

Răspuns
Mihaela - mykyduta 29 mai 2012 - 17:46

si mie imi este pofta!!!!!!
a mai ramas ceva?????
te puuup

Răspuns
Rocsy Ciobanu 29 mai 2012 - 17:53

Foarte bun prepatatul..Pup!

Răspuns
Antonina 29 mai 2012 - 18:09

Buna papica! venim si noi la Iasi! Pup cu drag!

Răspuns
Fab Chef 29 mai 2012 - 19:49

Woooow, imi imaginez cat de bine miroase. Asta da papa buna!

Răspuns
The Wandering Oltean 5 iunie 2012 - 3:07

Perfecta… nu de alta dar exact asa o facem si prin casa pe la mine 🙂

Răspuns
Miha 5 iunie 2012 - 5:28

Buna dimineata dragilor!

Multumesc! Si la pranz va astept la masa, caci azi fac din nou. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: