Dulciuri / Retete de prajituri

Tiramisu cu frisca

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu cu frisca

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 cana cafea tare, fara cofeina
  • piscoturi cate va incap in tava (eu am folosit 3 folii)
  • cacao pentru decor
loading...

N-as vrea sa starnesc niciun fel de controverse cu aceasta reteta de tiramisu cu frisca, dar am vrut sa adaptez o reteta clasica de tiramisu la nevoile si placerile piticilor mei. Chiar daca de obicei folosesc cele mai bune si mai proaspete ingrediente sunt eu mai linistita daca stiu ca nu vor manca albusuri crude 😀

Mod de preparare Tiramisu cu frisca:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza  cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Cum se face tiramisu

Dam la rece pentru cateva ore. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! 😉

Reteta tiramisu cu frisca

Felie tiramisu cu frisca

Va recomand sa incercati si reteta de Tiramisu pentru copii (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce ar merge acum o portie! :X

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: