N-as vrea sa starnesc niciun fel de controverse cu aceasta reteta de tiramisu cu frisca, dar am vrut sa adaptez o reteta clasica de tiramisu la nevoile si placerile piticilor mei. Chiar daca de obicei folosesc cele mai bune si mai proaspete ingrediente sunt eu mai linistita daca stiu ca nu vor manca albusuri crude 😀

INGREDIENTE
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 lingura lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 cana cafea tare, fara cofeina
- piscoturi cate va incap in tava (eu am folosit 3 folii)
- cacao pentru decor
Mod de preparare Tiramisu cu frisca:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.
In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!
Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.
Dam la rece pentru cateva ore. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.
Pofta buna! 😉
Va recomand sa incercati si reteta de Tiramisu pentru copii (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
1 comentariu
Ce ar merge acum o portie! :X