Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Paste cu piept de pui si branza

loading...

Ca la multe alte retete culinare prezentate pe acest blog, aceasta e inca o reteta ce poate fi modificata in functie de preferinta voastra culinara. Eu va prezint doar o idee pentru o masa delicioasa. ­čÖé

200-250 g paste ( am folosit fusilli)
1/2 piept de pui
150 g branza Almette
2-3 linguri smantana
1 ou
50 g cascaval
50 g unt
sare si piper
piper boabe
1 frunza de dafin
cateva boabe de coriandru
marar dezhidratat

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.

Pieptul de pui spalat si curatat il punem la fiert in apa cu putina sare, boabe de piper, boabe de coriandru si foaia de dafin. Se fierbe pana carnea se inmoaie si furculita intra usor in ea. Se scoate pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.

Intr-un castron amestecam crema de branza cu oul si smantana. Saram si piperam dupa gust si aromatizam cu marar. Adaugam pastele si carnea, amestecam usor pana la omogenizare.

Turnam pastele intr-un vas termorezistent, punem deasupra untul taiat cubulete si acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dam la cuptor la foc mediu pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.

Se serveste cald.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. o bunatate!

  2. e prezentata perfect:)), nu modificam nimic :))

  3. Ce bunatate

  4. Anonymous says:

    si carnea unde s-a peirdut?

  5. yamiii

  6. Multumesc de atentionare! Zi minunata! ­čÖé

  7. arata minunat!!! un deliciu

  8. Dar eu nu am branza Almette.

  9. Multumesc tuturor de aprecieri!

  10. Mino, tu poti incerca fara branza Almette, poate-ti iese. :)))
    Poti inlocui cu branza de vaci si pui un pic mai multa smantana. ­čÖé

  11. arata minunat!

  12. Multumesc frumos! ­čÖé

  13. adrian says:

    Poti inlocui cu branza de vaci rasa si putin lapte se omogenizeaza si iese almette si fara conservanti

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” ­čśÇ Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” ­čśÇ Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: