Chiar daca nu am eu pe blog prea multe retete cu broccoli, sa stiti ca mie imi place, ba chiar m-as hazarda sa spun ca e in topul preferintelor mele culinare. Intotdeauna cand il pregatesc pentru a-l pune in mancare cateva buchetele le mananc asa crude atat de mult imi place 😀
Pentru astazi va propun o reteta simpla de paste, gata in vreo 15-20 minute. Reteta e simpla nu numai prin modul de preparare, dar si prin natura ingredientelor folosite. Dar rezultatul e unul cat se poate de delicios. 😉
Ingrediente
- cateva buchetele de broccoli
- 1 lingura unt
- 3 linguri parmezan
- ~200 g tagliatelle
- sare si piper
- nucsoara
Cantitatile le puteti adapta in functie de preferinta voastra
Mod de preparare Paste cu broccoli si parmezan:
Punem pastele la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun in strecuratoare sa fie bine scurse.
Broccoli il desfacem in buchetele cat de cat egale si-l punem la fiert in apa clocotita in care am pus 1 lingurita sare si putina nucsoara. Se fierbe cateva minute, atat cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana crocant.
- Daca nu va place „al dente” il puteti fierbe undeva in jurul la 10 minute, pana furculita intra usor in el
- Puteti renunta la nucsoara daca nu va place si inlocuiti cu usturoi, pe care-l puneti la sfarsitul prepararii. Important e sa schimbati gustul specific de broccoli si sa-l faceti mai…prietenos
Il punem intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa, apoi il punem intr-o tigaie in care am topit o lingura de unt.
Il calim usor pe toate partile, adaugam pastele bine scurse de apa, saram si piperam dupa gust. La sfarsit punem parmezanul si omogenizam.
Se servesc calde.
7 comentarii
Pe cat se poate de rapida dar gustoasa si plina de vitamine, si mie imi place tare mult broccoli.
Pupici
intr-adevar usor de facut, si usor de digerat in acelasi timp ! si mie imi place atat brocolli cat si avocado, din care fac destul de des gaucamole.
si eu prepar cateodata la cina broccoli cu paste, pentru ca se fac usor si sunt foarte gustoase
mancare sanatoasa, simpla si usoara, fara prea multe complicatii si usor de preparat, mai ales cand nu e timp..imi place cum arata in farfurie si cum a iesti ca reteta 😉
Am preparat-o eu!
Rapida,foarte gustoasa,un gust deosebit!
Multumesc Miha pentru reteta!
cu drag! >:D<
Delicios!