Parfe de ciocolata

de Miha
150 vizualizări

* 4 galbenusuri
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 1 lingura cacao
* 100 g ciocolata amaruie
* 500 ml lapte
* 300 ml frisca lichida


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor.

Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste si se uniformizeaza. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta

si se da la congelator pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

JANET 13 septembrie 2010 - 15:25

Ce-mi place…..daca are si ciocolata !O portie pentru mine si fiul meu ,care este topit dupa iocolata!
O seara buna iti doresc!

Răspuns
Priscilla 13 septembrie 2010 - 15:32

I’m loving all these ice cream posts!! hehehe.. keep them coming!
Regards

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: