O reteta de parfe de ciocolata, un deliciu! O inghetata de ciocolata facuta in casa, fara ace de gheata, chiar daca nu ai o masina de inghetata la indemana.

INGREDIENTE
- * 4 galbenusuri
- * 100 g zahar
- * 1 lingura amidon
- * 1 lingura cacao
- * 100 g ciocolata amaruie
- * 500 ml lapte
- * 300 ml frisca lichida
Mod de preparare Parfe de ciocolata:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor. Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste si se uniformizeaza.
Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta si se da la congelator pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
2 comentarii
Ce-mi place…..daca are si ciocolata !O portie pentru mine si fiul meu ,care este topit dupa iocolata!
O seara buna iti doresc!
I’m loving all these ice cream posts!! hehehe.. keep them coming!
Regards