Paine rotunda impletita

de Miha
537 vizualizări

by Laura Laurentiu

Avem nevoie de:

100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. 🙂 Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. 🙂
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.

Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.

Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.

Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.

Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

nicolina 2 octombrie 2009 - 11:01

Buna Mihaela ,painea ta arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa .

Răspuns
Miha 2 octombrie 2009 - 13:18

Multumesc tare mult!

Da,a fost tare buna si pufoasa!

Răspuns
gaby_d 2 octombrie 2009 - 15:50

FRUMOS ARATA!
si la Laura pe blog am admirat-o.
bravo Miha!

Răspuns
alison 2 octombrie 2009 - 17:56

miha ,multa bafta!ti-a iesit suuuuper piinica!

Răspuns
Miha 2 octombrie 2009 - 20:34

Multumesc mult de aprecieri dragele mele!

Răspuns
Alina 2 octombrie 2009 - 21:58

Frumoasa painica!
Imi place tare mult mirosul de paine proaspata… si mai ales cand arata asa de bine… nu poti sa refuzi o imbucatura…

Răspuns
ana .araki 26 martie 2010 - 8:39

ce de a painici gustoase in blogul tau! imi place foarte mult cum ai impletit o!!!

Răspuns
Miha 26 martie 2010 - 8:55

Multumesc!
Mi-a luat ceva vreme pana sa pricep cum se face, dar pana la urma am reusit! :))

Răspuns
Anonymous 13 iulie 2012 - 20:21

putea i sa ma intrebi p mine ..eu sunt brutar de meserie 😛

Răspuns
Miha 13 iulie 2012 - 20:57

Hi hi…la urmatoarea paine impletita asa voi face! :)))

Răspuns
FlorinCB 13 septembrie 2012 - 20:52

Hello, ai putea urca o poză cu “pâine rotundă împletită” pentru articolul “colaci” de pe wikipedia ? 10x 😉

Răspuns
Emilia 19 mai 2013 - 14:08

dar la cate grade pun painea daca am cuptor electric si cat timp ?

Răspuns
Miha 19 mai 2013 - 15:23

Foc mediu inseamna 180-190 grade Celsius 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: