Aluat dospit / Retete culinare

Paine rotunda impletita

loading...

by Laura Laurentiu

Avem nevoie de:

100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. 🙂 Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. 🙂
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.

Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.

Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.

Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.

Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Buna Mihaela ,painea ta arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa .

  2. Multumesc tare mult!

    Da,a fost tare buna si pufoasa!

  3. FRUMOS ARATA!
    si la Laura pe blog am admirat-o.
    bravo Miha!

  4. miha ,multa bafta!ti-a iesit suuuuper piinica!

  5. Multumesc mult de aprecieri dragele mele!

  6. Frumoasa painica!
    Imi place tare mult mirosul de paine proaspata… si mai ales cand arata asa de bine… nu poti sa refuzi o imbucatura…

  7. ce de a painici gustoase in blogul tau! imi place foarte mult cum ai impletit o!!!

  8. Multumesc!
    Mi-a luat ceva vreme pana sa pricep cum se face, dar pana la urma am reusit! :))

  9. Anonymous says:

    putea i sa ma intrebi p mine ..eu sunt brutar de meserie 😛

  10. Hi hi…la urmatoarea paine impletita asa voi face! :)))

  11. Hello, ai putea urca o poză cu „pâine rotundă împletită” pentru articolul „colaci” de pe wikipedia ? 10x 😉

  12. Emilia says:

    dar la cate grade pun painea daca am cuptor electric si cat timp ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: