Aluat dospit

Paine buburuza

loading...

Avem nevoie de:

450 g faina
1 ou
50 ml ulei
7 g drojdie
1 lingurita de zahar
1 si 1/2 lingurita de sare
150 ml pahar de lapte cald

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte cald.
Se amesteca apoi toate ingredientele,la masina de paine,pentru a obtine un aluat moale,dar consistent.

Daca e nevoie mai adaugati putina faina,dar nu mai mult de 50 g.

Lasam la crescut,dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata.

Formam o bila mare,una mai mica si 2 mici-mici.

Alaturam bila mare cu cea mica,formand corpul si capul buburuzei.Bila mare o taiem pe mijloc pentru a obtine aripile.

Lasam la crescut,la loc caldut,vreo 20-25 de minute.
Ungem cu galbenus de ou si decoram cu seminte de mac. Capul buburuzei il acoperim complet cu mac,iar corpul il punctam cu degetul inmuiat in albus de ou si apoi in mac.
Lipim si ochii buburuzei,cu albus de ou.

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.

Chiar daca a iesit cu ochii cam bulbucati :))) a fost o incantare pentru copii.

Sursa

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ce idee faina!! Tare frumoasa painica!!! Sunt convinsa ca e si buna …

  2. Simpatica rau de tot piinica! O s-o fac si eu neaparat, poate chiar urmatoarea piine a mea o sa fie din asta! 😀

  3. Petro,multumesc!

    Da, a fost buna. Moale si pufoasa…:)

  4. Natalia,abia astept sa vad si buburuza ta.Sunt convinsa ca va fi muuult mai frumoasa. 😉

  5. ce superidee,arata minunat!

  6. Super buburuza ! Cand ai timp treci pe la mine dupa un premiu 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: