Aperitive

Oua vopsite natural

oua vopsite natural

 

oua vopsite cu foi de ceapa

Cum se vopsesc ouale cu vopsea naturala. Vopsea naturala din foi de ceapa

Ingrediente

  • 10 oua
  • coji de ceapa galbena (puteti strecura si cateva de ceapa rosie)
  • sare si otet (cate 1 lingura)
  • 1 ciorap (sa fie bej, nu negru)
  • o bucatica de slanina
  • frunze (patrunjel, morcov, leustean sau ce mai gasiti voi prin gradina)
loading...

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam pentru ca nu le puteam manca asa. Daca mai puteam salva cate ceva faceam o salata de oua, ca tare mult imi place 🙂 daca nu… tot la gunoi ajungeau. Asa ca, anul trecut am facut prima mea incercare de oua vopsite natural, cu foi de ceapa. Am avut ceva temeri ca nu vor iesi la fel de frumoase ca si cele vopsite in colorant. Pentru prima incercare, zic eu, ca m-am descurcat onorabil 😉

Mod de preparare Oua vopsite natural:

Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite.

Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod.

Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, ouale deasupra, apa cat ouale sa fie bine acoperite, sarea si otetul.

Pune la fiert la foc mediu si din momentul in care au inceput sa fiarba mai lasa 10-15 minute, in functie de cat de intensa vrei sa fie culoarea.

Dupa ce scoti oul din ciorap, indepartezi frunza si cat inca este fierbinte il ungi cu slanina. Astfel oul va capata un luciu frumos.

oua vopsite natural

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Secretele frumusetii says:

    De trei ani numai acesta metoda o folosesc la înroșit ouale. Este economică, practica si ușor de realizat.

  2. olivia says:

    Multumim pentru sfaturi,S-aveti sarbatori luminate!

  3. Am incercat de paste si au iesit destul de bine

  4. Foarte bine de stiut, fara toate chimicalele

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]