Chifle cu ciocolata si nuca

de Miha
3515 vizualizări
Chifle pufoase cu ciocolata

Aluatul de cozonac este la mare cautare la noi in bucatarie. In diverse combinatii, cu umpluturi fel de fel, copiii il prefera oricaror retete de prajituri 😉 Astazi va aduc niste chifle cu ciocolata si nuca, care au fost atat de bune incat nu au mai apucat ziua urmatoare. Robert mi-a spus ca e ca un mini-cozonac si ma gandesc ca n-ar fi rau daca ar face parte din meniul de Pasti 🙂

Chifle pufoase cu ciocolata

Chifle cu ciocolata si nuca

Aluatul de cozonac este la mare cautare la noi in bucatarie. In diverse combinatii, cu umpluturi fel de fel, copiii il prefera… Aluat dulce chifle dulci, chifle cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~ 300 g crema de ciocolata Finetti
  • Pentru finisat:
  • ~50 g unt
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca:

Aluat:

In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina adaugam ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara.  Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat obtinem un aluat elastic si omogen, pe care-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual

Modelare Chifle cu ciocolata si nuca:

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 16 bucati egale. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara si zahar. Untul il topim intr-o craticioara, la foc mic.

Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana. Punem crema de ciocolata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute. Fiecare bocceluta o ungem cu unt topit si o tavalim prin nuca macinata. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

As spune sa le lasati la racit, apoi sa le mancati, dar e greu… foarte greu! :))))

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Service GSM 7 iunie 2017 - 14:44

Ies foarte bine! bravo

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:23

Sunt delicioase, nu ne mai saturam de ele

Răspuns

Lasă un răspuns