Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle pufoase cu ciocolata

Aluatul de cozonac este la mare cautare la noi in bucatarie. In diverse combinatii, cu umpluturi fel de fel, copiii il prefera oricaror retete de prajituri 😉

Astazi va aduc niste chifle cu ciocolata si nuca, care au fost atat de bune incat nu au mai apucat ziua urmatoare. Robert mi-a spus ca e ca un mini-cozonac si ma gandesc ca n-ar fi rau daca ar face parte din meniul de Pasti 🙂

Chifle pufoase cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~ 300 g crema de ciocolata Finetti
  • Pentru finisat:
  • ~50 g unt
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca:

Aluat:

In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina adaugam ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara.  Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat obtinem un aluat elastic si omogen, pe care-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 16 bucati egale. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara si zahar. Untul il topim intr-o craticioara, la foc mic.

Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana. Punem crema de ciocolata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute. Fiecare bocceluta o ungem cu unt topit si o tavalim prin nuca macinata. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

As spune sa le lasati la racit, apoi sa le mancati, dar e greu… foarte greu! :))))

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ies foarte bine! bravo

  2. Sunt delicioase, nu ne mai saturam de ele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: