Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

 

Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 750 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocale
loading...

Ati inceput sa faceti lista cu retete de prajituri pentru Pasti? Daca deja ati inceput-o va mai dau eu una de adaugat, daca nu… zic s-o puneti acolo in cap de lista :))) Prajitura cu foi si crema de portocale e delicioasa, usor de preparat si mai usor de mancat 😉

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale:

Blat:

Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de portocale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Scoatem foaia din tava, o punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de portocale am preparat-o pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece pana crema se raceste bine si se intareste.

Smantana pentru frisca se bate pana capata consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Crema racita se mixeaza usor pentru omogenizare. Se adauga apoi frisca batuta. La sfarsit incorporam zeama de portocale, amestecand bine cu mixerul.

Scoatem cu atentie hartia de copt de pe foi si le taiem in doua, pe verticala. Vom avea astfel 4 foi inguste de prajitura. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre foi. Invelim prajitura cu foi si crema de portocale in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Prajitura se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau ornata cu frisca. Optiunea va apartine.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de portocale

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte apetisanta.

  2. buuuuun, arata delicios

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]