Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

 

Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 750 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocale
loading...

Ati inceput sa faceti lista cu retete de prajituri pentru Pasti? Daca deja ati inceput-o va mai dau eu una de adaugat, daca nu… zic s-o puneti acolo in cap de lista :))) Prajitura cu foi si crema de portocale e delicioasa, usor de preparat si mai usor de mancat 😉

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale:

Blat:

Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de portocale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Scoatem foaia din tava, o punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de portocale am preparat-o pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece pana crema se raceste bine si se intareste.

Smantana pentru frisca se bate pana capata consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Crema racita se mixeaza usor pentru omogenizare. Se adauga apoi frisca batuta. La sfarsit incorporam zeama de portocale, amestecand bine cu mixerul.

Scoatem cu atentie hartia de copt de pe foi si le taiem in doua, pe verticala. Vom avea astfel 4 foi inguste de prajitura. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre foi. Invelim prajitura cu foi si crema de portocale in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Prajitura se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau ornata cu frisca. Optiunea va apartine.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de portocale

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va recomand sa incercati si Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte apetisanta.

  2. buuuuun, arata delicios

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

5 retete de prajituri pentru Craciun

5 retete de prajituri pentru Craciun

Ati inceput sa va faceti listele cu retete de prajituri pentru Craciun? Eu am inceput deja, pentru ca sunt in plin sezon al petrecerilor in familie, dar si pentru ca vreau sa fiu pregatita din vreme. Desigur, pana atunci lista mai poate suferi modificari, dar aceste 5 retete de prajituri […]

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]