Orez cu urzici

de Miha
191 vizualizări

O mancare delicioasa pentu o zi de post.  Daca nu tineti post poate fi garnitura perfecta pentru o friptura de pui.

Eu ma bucur tare mult si ii multumesc Madalinei pentru inspiratie, caci am reusit sa-i fac si pe ai mei sa manance urzici. Bine, le-am si tras o pacaleala zicandu-le ca e patrunjel :))) dar stiti cum e… scopul scuza mijloacele. :))) Drept pentru care, a doua zi le-am mai facut o portie, in care am indraznit sa pun si mai multe urzici.


1 cana orez
2 pumni de urzici
1 ceapa
4 catei usturoi
sare si piper

Ceapa tocata marunt se pune la inabusit in putin ulei de masline si 1-2 linguri apa. Cand s-a inmuiat adaugam orezul spalat si 3 cani de apa. Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, timp in care curatam urzicile, le spalam si le oparim in apa cu sare. Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa, apoi le pasam cu furculita.

Cand orezul este aproape gata punem urzicile tocate, punem sare si piper dupa gust si usturoiul pisat.

Se serveste cald.

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Beth 5 aprilie 2012 - 16:03

Un riz simple et delicieux!

Bisous

Răspuns
Vica in cucina 5 aprilie 2012 - 18:19

Chiar o buna idee Miha !

Răspuns
Fab Chef 5 aprilie 2012 - 20:06

Chiar aseara am papat urzicute gatite in stil clasic. Au fost delicioase. Ma tenteaza sa incerc si aceasta reteta.

Răspuns
Maria Mare 6 aprilie 2012 - 5:51

O reteta usoara, gustoasa si sanatoasa(avem urzici). Si eu mai apelez la “minciunele” pentru copii…dar cum zici tu, scopul scuza mijloacele:))))Pupici

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 6 aprilie 2012 - 8:07

Delicioase!!!!!!!!

Răspuns
catkitchen 6 aprilie 2012 - 9:22

Grozava idee !!! Azi un strop , maine doi :0 , si uite asa papa si ei urzici !!!! 😉

Răspuns
happyshopformy 8 aprilie 2012 - 10:55

ma gandesc ca si niste ciuperci ,in plus ar da un plus de savoare?

Răspuns
Florena 17 aprilie 2012 - 14:48

Arata tare bine! Frumoasa prezentare! 😉

Răspuns
Miha 17 aprilie 2012 - 15:02

Multumesc frumos!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: