Chifle dulci cu portocale

de Miha
189 vizualizări
Chifle dulci cu portocale

Reteta Chifle dulci cu portocale

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • Pentru sirop
  • sucul de la o portocala mare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
 
Niste chifle dulci cu portocale, delicioase si aromate, numai bune pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza.

Mod de preparare Chifle dulci cu portocale:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate framanta si manual, procedeul este acelasi

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut,  ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.

Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.

Chifle dulci cu portocale

Sa incercati si reteta de Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Beth 4 aprilie 2012 - 10:10

magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!

Bisous

Răspuns
Fancy Cake 4 aprilie 2012 - 10:54

Foarte faine! Pufoase si sromate!

Răspuns
Ancuta 4 aprilie 2012 - 11:26

Inghit in sec!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 4 aprilie 2012 - 12:45

Cat de rumenele!!!!!!!!!!

Răspuns
Andreea 4 aprilie 2012 - 15:09

Ah, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 4 aprilie 2012 - 15:15

Ce as savura una!!!

Răspuns
Vica in cucina 4 aprilie 2012 - 15:39

Imi imaginez cit is de bune…!

Răspuns
Maggs 4 aprilie 2012 - 16:04

Parcă îmi vine să pap poza.

Răspuns
Fab Chef 4 aprilie 2012 - 16:51

Cat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena – good idea!

Răspuns
The Wandering Oltean 4 aprilie 2012 - 17:04

Imi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun

Răspuns
ghiocel07 4 aprilie 2012 - 17:09

Iar ma ispitesti.

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 4 aprilie 2012 - 19:03

Sunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!

Răspuns
Timea 4 aprilie 2012 - 21:15

Arata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup

Răspuns
Antonina 5 aprilie 2012 - 4:10

Tare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau 😉

Răspuns
Kadia 5 aprilie 2012 - 10:07

am o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!

Răspuns
naty, galati 5 aprilie 2012 - 11:38

arata tare bine

Răspuns
Anonymous 13 aprilie 2012 - 14:11

sint foarte bune.eu le-am facut

Răspuns
Miha 13 aprilie 2012 - 15:06

Ma bucur tare mult ca v-au placut! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: