Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle dulci cu portocale

Chifle dulci cu portocale

Reteta Chifle dulci cu portocale

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • Pentru sirop
  • sucul de la o portocala mare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
loading...
 
Niste chifle dulci cu portocale, delicioase si aromate, numai bune pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza.

Mod de preparare Chifle dulci cu portocale:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate framanta si manual, procedeul este acelasi

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut,  ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.

Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.

Chifle dulci cu portocale

Sa incercati si reteta de Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!

    Bisous

  2. Foarte faine! Pufoase si sromate!

  3. Inghit in sec!

  4. Cat de rumenele!!!!!!!!!!

  5. Ah, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!

  6. Ce as savura una!!!

  7. Imi imaginez cit is de bune…!

  8. Parcă îmi vine să pap poza.

  9. Cat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena – good idea!

  10. Imi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun

  11. Iar ma ispitesti.

  12. Sunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!

  13. Arata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup

  14. Tare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau 😉

  15. am o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!

  16. arata tare bine

  17. Anonymous says:

    sint foarte bune.eu le-am facut

  18. Ma bucur tare mult ca v-au placut! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: