Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc la cuptor

Nu de putine ori am primit comentarii gen „de ce postezi cutare reteta de mancare daca te numesti Dulciuri fel de fel?” 😀 Nu stiu daca musai din acest motiv, cat faptul ca ai mei prefera mancarurile ce le stiu deja, am adus in atentia voastra doar retete de prajituri ce chiar merita testate.

Uneori insa, imi vine asa un chef de testat retete culinare… mai altceva, altceva cu care vrei sa impresionezi, iar daca nu reusesti zici „las’ ca mananc eu” :))) N-am mancat singura, deci e clar ca e o reteta buna de impresionat! 😀

Muschiulet de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • ~500 g ciuperci champignon brune
  • ~100 g măsline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura muştar
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • ulei
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi pudra
  • cimbru si busuioc uscat
loading...

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline:

Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou.

In uleiul ramas turnam un pahar de vin alb si cand ajunge la punctul de fierbere punem ciupercile taiate felii si maslinele. Cand ciupercile s-au inmuiat adaugam smantana pentru gatit si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper si dam deoparte.

Pe o bucata de folie de aluminiu facem un amestec de cimbru, busuioc, fulgi de ardei iute, pudra de usturoi, sare si piper. Cu acest amestec „invelim” muschiuletul de porc.

Sosul cu ciuperci il rasturnam intr-un vas termorezistent, punem deasupra muschiuletul condimentat si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Lasam putin sa se racoreasca si taiem muschiuletul felii (dupa ce am scos ata cu care l-am legat)

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]