Mozzarella pane

de Miha
125 vizualizări

Dragii mei, va propun pentru week-end o reteta cat se poate de simpla. Nu aveti prea mult de mesterit la ea, iar rezultatul e delicios.

Ingrediente

  • 125 g mozzarella proaspata
  • 2 oua
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Mozzarella se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de zer. Daca mai e necesar le tamponam cu un prosop de hartie, apoi le punem pe un platou si dam la congelator pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.

Intr-o farfurie batem bine ouale cu putina sare si piper. Intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu sare (dupa gust) si condimentele uscate.

Acest amestec de condimente uscate l-am cumparat, dar puteti inlocui cu orice altceva va place voua.

Trecem bilele de mozzarella prin ou, apoi prin pesmetul aromat. Repetam operatiunea, pentru a avea o crusta mai groasa si crocanta

Prajim bilele de mozzarella in baie de ulei bine incins, pana se auresc. Cat timp sunt la prajit le invartim pe toate partile cu o paleta.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde.

 

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Anne 27 octombrie 2013 - 10:34

Interesant. multumesc pt idee. Am pus mozzarella la scurs

Răspuns
Miha 28 octombrie 2013 - 22:12

😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: