Aperitive / Retete culinare

Mozzarella pane

Dragii mei, va propun pentru week-end o reteta cat se poate de simpla. Nu aveti prea mult de mesterit la ea, iar rezultatul e delicios.

Ingrediente

  • 125 g mozzarella proaspata
  • 2 oua
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
  • ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare:

Mozzarella se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de zer. Daca mai e necesar le tamponam cu un prosop de hartie, apoi le punem pe un platou si dam la congelator pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.

Intr-o farfurie batem bine ouale cu putina sare si piper. Intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu sare (dupa gust) si condimentele uscate.

Acest amestec de condimente uscate l-am cumparat, dar puteti inlocui cu orice altceva va place voua.

Trecem bilele de mozzarella prin ou, apoi prin pesmetul aromat. Repetam operatiunea, pentru a avea o crusta mai groasa si crocanta

Prajim bilele de mozzarella in baie de ulei bine incins, pana se auresc. Cat timp sunt la prajit le invartim pe toate partile cu o paleta.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde.

 

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Anne says:

    Interesant. multumesc pt idee. Am pus mozzarella la scurs

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: