Dragii mei, va propun pentru week-end o reteta cat se poate de simpla. Nu aveti prea mult de mesterit la ea, iar rezultatul e delicios.
Ingrediente
- 125 g mozzarella proaspata
- 2 oua
- 4-5 linguri pesmet
- sare si piper
- 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Mozzarella se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de zer. Daca mai e necesar le tamponam cu un prosop de hartie, apoi le punem pe un platou si dam la congelator pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.
Intr-o farfurie batem bine ouale cu putina sare si piper. Intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu sare (dupa gust) si condimentele uscate.
Acest amestec de condimente uscate l-am cumparat, dar puteti inlocui cu orice altceva va place voua.
Trecem bilele de mozzarella prin ou, apoi prin pesmetul aromat. Repetam operatiunea, pentru a avea o crusta mai groasa si crocanta
Prajim bilele de mozzarella in baie de ulei bine incins, pana se auresc. Cat timp sunt la prajit le invartim pe toate partile cu o paleta.
Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc calde.
2 comentarii
Interesant. multumesc pt idee. Am pus mozzarella la scurs
😉