Reteta Prajitura cu prune
Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri nuca de cocos
- 1 zahar vanilat
- 1/2 lingurita praf de copt
- prune
- scortisoara
- zahar
De cand au aparut prunele in piata am cumparat in cateva randuri, dar niciodata n-au mai ajuns in vreo prajitura, ca ma bateam cu fii-mea pe ele. :))) Dar ultima oara nu le-am nimerit atat de bune, eram cam fara gust, nu stiu de ce. O ocazie buna de a face prajitura mult visata, o prajitura cu prune aromata si pufoasa.
Cantitatile sunt pentru un vas mic de 15/25 cm , voi mariti proportinal cu marimea tavii ce-o aveti la dispozitie.
Mod de preparare Prajitura cu prune:
Prunele se desfac in jumatate, se scot samburii, apoi se presara cu putin zahar (doar daca e necesar, daca prunele nu sunt foarte dulci) si cu scortisoara.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asa ca pentru pandispan, stiti voi. 🙂 Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma de albus. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia se toarna in vasul uns cu ulei si tapetat cu faina. Se poate folosi si o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem deasupra prunele si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana prajitura cu prune se aureste frumos deasupra.
Se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.
Si prajitura cu prune si bezea este grozav de buna. Reteta o gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)