* 2 mere
* 200 g pulpa de vitel
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 pahar de vin rosu
* zeama de la 1/2 lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* rozmarin
* cascaval pt presarat deasupra
Carnea se toaca marunt.
Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.
Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.
Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.
Se servesc calde.
10 comentarii
Foarte interesanta reteta, sunt curioasa cum e la gust.
Ce bine arata! Dar zi-mi sincer: conservatorii tai au gustat macar o bucatica? :)))
Ramona, este bun. Acum am folosit mere Golden, ca de astea aveam in casa si carnea a avut un gust usor dulceag. Cu niste mere acre ar merge mult mai bine. Cred! 🙂
Natalia, conservatorii mei au mancat doar umplutura. Scoasa din mere inainte de a-i chema la masa. :))
Ce idee, este foartea special
woooowwww! la gust cred ca sunt dementiale! Cu mere ionatan cred se potrivesc mai bine, dar oricum, sunt nebunie! Felicitari!
Bianka, da…este…altceva! 🙂
Multumesc Laura! 🙂 Te pup!
asta trebuie sa fie o bunatate !
Pansy, multumesc!
Da, a fost bun…E altceva, cel putin pentru noi…:))