Mancaruri cu carne de vita / Retete culinare

Mere umplute cu carne de vitel

loading...

* 2 mere
* 200 g pulpa de vitel
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 pahar de vin rosu
* zeama de la 1/2 lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* rozmarin
* cascaval pt presarat deasupra

Carnea se toaca marunt.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.

Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.

Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.

Se servesc calde.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Foarte interesanta reteta, sunt curioasa cum e la gust.

  2. Ce bine arata! Dar zi-mi sincer: conservatorii tai au gustat macar o bucatica? :)))

  3. Ramona, este bun. Acum am folosit mere Golden, ca de astea aveam in casa si carnea a avut un gust usor dulceag. Cu niste mere acre ar merge mult mai bine. Cred! 🙂

  4. Natalia, conservatorii mei au mancat doar umplutura. Scoasa din mere inainte de a-i chema la masa. :))

  5. Ce idee, este foartea special

  6. woooowwww! la gust cred ca sunt dementiale! Cu mere ionatan cred se potrivesc mai bine, dar oricum, sunt nebunie! Felicitari!

  7. Bianka, da…este…altceva! 🙂

  8. Multumesc Laura! 🙂 Te pup!

  9. asta trebuie sa fie o bunatate !

  10. Pansy, multumesc!
    Da, a fost bun…E altceva, cel putin pentru noi…:))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Osso Buco la slow-cooker Crock Pot

Osso Buco la slow-cooker Crock Pot

Sa gatesti acasa o mancare complexa si sofisticata, Osso Buco de exemplu, nu este deloc greu atunci cand ai un slow-cooker Crock-Pot in bucatarie. In prima faza timpul de gatire se poate sa ti se para descurajant, dar dupa ce vei folosi aparatul Crock-Pot pentru un fel sau doua de […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]

%d blogeri au apreciat: