Mancarica de ardei copti |
* 2 cepe mari
* 500 g ardei copti
* 500 g vinete coapte
* 1 conserva rosii in suc (400 g)
* 2 catei usturoi
* patrunjel
* sare si piper
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa se adauga rosiile taiate marunt si sucul din conserva. Se omogenizeaza, apoi se adauga ardeii si vinetele tocate.
Se potriveste gustul de sare si piper, se omogenizeaza si se lasa la fiert la foc mic.
Aproape de sfarsit se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.
Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura pentru friptura sau rece cu paine, pe post de salata. 🙂
5 comentarii
Que cosa tan interesante, me la anoto. Saludos
ce bunatate
Miha ce mi-am amintit de Zacusca care o facea mama… este foarte asemanatoare… Ma pun acum sa coc niste vinete si ardei doar ca am sa ma coc eu in bucatarie daca incalzesc cuptorul… hahaha… te pupic si o vara fericita…
Foarte buna si delicioasa! Fani
Multumesc! 🙂