Dulciuri / Inghetata

Granita de pepene

Granita

De cum vine caldura pepenele nu lipseste din frigider… Ce poate fi mai bun pe caldurile astea decat o felie de pepene dulce si rece? Problema e ca in vara asta nu prea am nimerit pepeni buni-buni si prin urmare o buna parte din pepene o aruncam. Asa mi-a venit ideea de a face granita de pepene. E si mai racoritoare si tine si mai mult timp :))

Granita

Ingrediente

  • miez de pepene verde
  • zahar sau miere, dupa gust si in functie de cat e de dulce pepenele
  • cateva frunze de menta verde
loading...

Mod de preparare Granita de pepene verde:

Miezul de pepene, curatat de samburi si taiat bucati se pune in vasul blenderului. Adaugam zaharul sau mierea si frunzele de menta. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 2 ore, pana ingheata bine. Cu o furculita spargem gheata formata si dam din nou la congelator. Operatiunea o repatam o data la jumatate de ora pana compozitia capata aspect de zapada.

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. ;;) Arata super bine, culoarea frumoasa…lingurita frumoasa pe care as vrea eu sa o fur de la tine :)) 😛

  2. Buna idee!

  3. Demential!

  4. grozava ideea, iar prezentarea imi place la nebunie, mai ales lingurita – am si eu una la fel si este lingurita mea preferata! 😉

  5. Mmmm, delicios!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: