De cum vine caldura pepenele nu lipseste din frigider… Ce poate fi mai bun pe caldurile astea decat o felie de pepene dulce si rece? Problema e ca in vara asta nu prea am nimerit pepeni buni-buni si prin urmare o buna parte din pepene o aruncam. Asa mi-a venit ideea de a face granita de pepene. E si mai racoritoare si tine si mai mult timp :))
Ingrediente
- miez de pepene verde
- zahar sau miere, dupa gust si in functie de cat e de dulce pepenele
- cateva frunze de menta verde
Mod de preparare Granita de pepene verde:
Miezul de pepene, curatat de samburi si taiat bucati se pune in vasul blenderului. Adaugam zaharul sau mierea si frunzele de menta. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 2 ore, pana ingheata bine. Cu o furculita spargem gheata formata si dam din nou la congelator. Operatiunea o repatam o data la jumatate de ora pana compozitia capata aspect de zapada.
7 comentarii
;;) Arata super bine, culoarea frumoasa…lingurita frumoasa pe care as vrea eu sa o fur de la tine :)) 😛
Buna idee!
Demential!
grozava ideea, iar prezentarea imi place la nebunie, mai ales lingurita – am si eu una la fel si este lingurita mea preferata! 😉
nu cred ca este bine so consum
daca ai probleme cu gatul nu prea e bine, ai dreptate 😀
Mmmm, delicios!