Gogosi cu iaurt si ciocolata

de Miha
6410 vizualizări

Reteta Gogosi cu iaurt si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru gogosi:
  • * 100 ml lapte
  • * 350 g iaurt
  • * 2 oua
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~800 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul.

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, din loc in loc, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.

Gogosi cu iaurt

RETETA IN IMAGINI

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

Bianka 27 mai 2010 - 12:15

ce bunatete, minunat

Răspuns
yaya6 27 mai 2010 - 12:20

wauuuu,ce pofta mi-ai facut….usor de facut si nemaipomenit de bune

Răspuns
Mami 27 mai 2010 - 12:48

Fara masina de paine, cum facem?

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 13:13

Multumesc Bianca!

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 13:14

Yaya…is bune bune. Neaparat sa le incerci. 😉

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 13:14

Mami, procedeul e acelasi doar ca framanti cu mana, apoi lasi la dospit, acoperit, la loc caldut. 🙂

Răspuns
Mami 27 mai 2010 - 13:17

Mai am o problema care ma framanta de cand am inceput sa aplic retetele tale. De care ciocolata amaruie folosesti si aici si la prajituri? Eu am facut si cu Poiana si cu Novatini si am diferenta maaare. Am dreptate?

Răspuns
kittytweedy 27 mai 2010 - 13:27

Arata senzational!!Uitate-te la ele..asa rotunjoare,parca astepta sa fie mancate!

Răspuns
jose manuel 27 mai 2010 - 14:22

Realmente se ven deliciosos. Que receta más interesante. Me la apunto. Un saludo

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 14:47

Mami, de obicei iau Kandia. sau primola, depinde de care gasesc. Novatini n-am folosit niciodata, nu stiu cum e.

Răspuns
Miha 27 mai 2010 - 14:48

Kitti, au iesit atat de rotunjoare de se rostogoleau in ceaun la prajit, de pe-o parte pe alta. :)))

Răspuns
Just me 27 mai 2010 - 18:22

BUNEEE RAU…ADOR ALUATURILE DULCI, CHIAR SI NECOAPTE:)))

Răspuns
Gabriela Cara 27 mai 2010 - 20:34

Miha draga, nu am mai blogarit de ceva vreme si acum intru si vad bunatate de gogosi…. miam, ce faine!
Maine le incerc si eu pentu Davidu meu, ca tare mult ii plac.
Hai te pup si multam de asa reteta!

Răspuns
judy 27 mai 2010 - 21:00

Asta da!!!!!Trebuie sa fac si eu ca…..prea mare pofta mi-ai facut!!!
Noapte buna!!!

Răspuns
Rodica Botan 29 mai 2010 - 6:09

Buna mea imi facea gogosi…ce amintiri mi-ai rascolit. Se lega cu baticul „dinapoia” si stiam de la distanta cu ce s-a indeletnicit…
ohhhhhhhhhhh………

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 21:33

Just me…daaa…si eu mai fur cate o bucatica de aluat crud. :)))

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 21:36

Gabi, multumesc tare mult draga mea de aprecieri, iar faptul ca vrei sa faci gogosile pentru Davidul mic si scump, ma umple de bucurie.
Sper din inima sa va fi placut. 🙂

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 21:36

Judy, spor la treaba si la papat. 🙂

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 21:37

Rodica, frumoase amintiri…:)

Răspuns
ANCA 30 mai 2010 - 4:18

ce gogoase buneeeeeee

Răspuns

Lasă un răspuns