Crostoli

de Miha
7418 vizualizări
Crostoli cu zahar vanilat

Minciunele Crostoli

Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar daca mai punem la socoteala ca nu avem nevoie decat de 2 ingrediente principale, n-ar trebui sa mai stam pe ganduri si sa le facem imediat 😉

Crostoli cu zahar vanilat

Crostoli

Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar… Aluat dulce crostoli, minciunele European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * 200 ml frisca lichida (vegetala pentru varianta de post)
  • * 250 g faina
  • * esenta de vanilie

Mod de preparare Crostoli:

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor.

Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul patratelului o dunga. (sau mai multe 🙂 )

Aluat pentru minciunele

Se prajesc in uleiul bine incins, pana se auresc. Se scot pe hartie absorbanta, dupa care se pudreaza cu zahar din belsug.

Foarte bune. N-am crezut ca numai din 2 ingrediente poti obtine un desert atat de bun. :))

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

jose manuel 26 mai 2010 - 6:24

Que delicia, se ve muy crujiente. Y supongo que deben de estar riquisimos. Un saludo

Răspuns
Bianka 26 mai 2010 - 7:08

Ce bunatate, os so prajesc si eu

Răspuns
ama 26 mai 2010 - 8:02

si eu vreaaaau! ;)) ce bine arata!

Răspuns
Nati 26 mai 2010 - 8:19

Foarte bune, am facut si eu intr-o zi.

Răspuns
yaya6 26 mai 2010 - 8:25

esti nemaipomenita cu reteta asta,iti vine sa le mananci din foto,e de incercat,felicitari

Răspuns
David Octavian 26 mai 2010 - 10:01

Am citit de 2 ori reteta ca nu imi venea sa cred.O incerc si eu,cu siguranta 🙂

Răspuns
Alexa 26 mai 2010 - 14:53

s-a notat… prestam urgent ca prea arata bine

Răspuns
kittytweedy 26 mai 2010 - 22:16

wow!!Atat de simplu si totusi arata atat de bine si atat de gustos??? :O

Răspuns
MONONOKE KITCHEN 27 mai 2010 - 13:10

si rapid, si original, si gustos!
la fix!

Răspuns
emi 23 martie 2013 - 19:22

Arata super si foarte eftina. Esti super tare.Felicitari…

Răspuns
D 29 martie 2013 - 20:49

Foarte aratoase , doar ca frisca vegetala , nu e vegetala, are proteina din lapte…m-am pacalit multa vreme cu denumirea asta nevinovata.

Răspuns
Miha 3 aprilie 2013 - 11:01

Asta n-o stiam…Omu’ cat traieste invata! 😉

Răspuns
camelia 20 ianuarie 2015 - 19:42

deabea astept sa incerc aceasta reteta usoara sper sa le placa nepotilor multumesc

Răspuns
sandulescu Silvia 22 ianuarie 2015 - 17:48

I-mi plac retetele ..sant foarte bune si practice! 🙂 🙂

Răspuns
Ana Rus 24 februarie 2015 - 21:56

spuneti ,dar nu e nevoie nici de un praf de copt ceva?

Răspuns
Miha 24 februarie 2015 - 23:07

Nu este nevoie de praf de copt. Seamana foarte mult cu niste uscatele/minciunele… nu-s pufoase ca gogosile 🙂

Răspuns
Corina 24 februarie 2015 - 23:09

Le-am gatit aseara, sunt foarte gustoase. Apropo, exista frisca vegetala FARA proteina din lapte. E drept ca e mai greu de gasit.

Răspuns
Toni 13 mai 2016 - 17:53

Ce este frisca vegetala? Niciodata nu am auzit de asa ceva. Locuiesc in Canada, stie cineva cum pot gasi aceasta frisca vegetala ?
Multumesc 🙂

Răspuns
Miha 13 mai 2016 - 18:26

Frisca vegetala este cea gen Hulala sau Meggle

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: