Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Crostoli

Crostoli cu zahar vanilat

Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar daca mai punem la socoteala ca nu avem nevoie decat de 2 ingrediente principale, n-ar trebui sa mai stam pe ganduri si sa le facem imediat 😉

Crostoli cu zahar vanilat

Minciunele Crostoli

Ingrediente

  • * 200 ml frisca lichida (vegetala pentru varianta de post)
  • * 250 g faina
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crostoli:

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor.

Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul patratelului o dunga. (sau mai multe 🙂 )

Aluat pentru minciunele

Se prajesc in uleiul bine incins, pana se auresc. Se scot pe hartie absorbanta, dupa care se pudreaza cu zahar din belsug.

Minciunele fragede Crostoli

Sursa

Foarte bune. N-am crezut ca numai din 2 ingrediente poti obtine un desert atat de bun. :))

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Que delicia, se ve muy crujiente. Y supongo que deben de estar riquisimos. Un saludo

  2. Ce bunatate, os so prajesc si eu

  3. si eu vreaaaau! ;)) ce bine arata!

  4. Foarte bune, am facut si eu intr-o zi.

  5. esti nemaipomenita cu reteta asta,iti vine sa le mananci din foto,e de incercat,felicitari

  6. Am citit de 2 ori reteta ca nu imi venea sa cred.O incerc si eu,cu siguranta 🙂

  7. s-a notat… prestam urgent ca prea arata bine

  8. wow!!Atat de simplu si totusi arata atat de bine si atat de gustos??? :O

  9. si rapid, si original, si gustos!
    la fix!

  10. emi says:

    Arata super si foarte eftina. Esti super tare.Felicitari…

  11. Foarte aratoase , doar ca frisca vegetala , nu e vegetala, are proteina din lapte…m-am pacalit multa vreme cu denumirea asta nevinovata.

  12. camelia says:

    deabea astept sa incerc aceasta reteta usoara sper sa le placa nepotilor multumesc

  13. sandulescu Silvia says:

    I-mi plac retetele ..sant foarte bune si practice! 🙂 🙂

  14. Ana Rus says:

    spuneti ,dar nu e nevoie nici de un praf de copt ceva?

    • Nu este nevoie de praf de copt. Seamana foarte mult cu niste uscatele/minciunele… nu-s pufoase ca gogosile 🙂

  15. Corina says:

    Le-am gatit aseara, sunt foarte gustoase. Apropo, exista frisca vegetala FARA proteina din lapte. E drept ca e mai greu de gasit.

  16. Toni says:

    Ce este frisca vegetala? Niciodata nu am auzit de asa ceva. Locuiesc in Canada, stie cineva cum pot gasi aceasta frisca vegetala ?
    Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: