Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar daca mai punem la socoteala ca nu avem nevoie decat de 2 ingrediente principale, n-ar trebui sa mai stam pe ganduri si sa le facem imediat 😉
INGREDIENTE
- * 200 ml frisca lichida (vegetala/vegana pentru varianta de post)
- * 250 g faina
- * esenta de vanilie
Mod de preparare Crostoli:
Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor.
Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul patratelului o dunga. (sau mai multe 🙂 )
Se prajesc in uleiul bine incins, pana se auresc. Se scot pe hartie absorbanta, dupa care se pudreaza cu zahar din belsug.
Foarte bune. N-am crezut ca numai din 2 ingrediente poti obtine un desert atat de bun. :))
27 comentarii
Que delicia, se ve muy crujiente. Y supongo que deben de estar riquisimos. Un saludo
Ce bunatate, os so prajesc si eu
si eu vreaaaau! ;)) ce bine arata!
Foarte bune, am facut si eu intr-o zi.
esti nemaipomenita cu reteta asta,iti vine sa le mananci din foto,e de incercat,felicitari
Am citit de 2 ori reteta ca nu imi venea sa cred.O incerc si eu,cu siguranta 🙂
s-a notat… prestam urgent ca prea arata bine
wow!!Atat de simplu si totusi arata atat de bine si atat de gustos??? :O
si rapid, si original, si gustos!
la fix!
Arata super si foarte eftina. Esti super tare.Felicitari…
Foarte aratoase , doar ca frisca vegetala , nu e vegetala, are proteina din lapte…m-am pacalit multa vreme cu denumirea asta nevinovata.
Asta n-o stiam…Omu’ cat traieste invata! 😉
deabea astept sa incerc aceasta reteta usoara sper sa le placa nepotilor multumesc
I-mi plac retetele ..sant foarte bune si practice! 🙂 🙂
Doamneeeee astazi le am facut, niste minunatii nu ne puteam opri din mancat 😘🤗
Ma bucur mult ca v-au placut!
spuneti ,dar nu e nevoie nici de un praf de copt ceva?
Nu este nevoie de praf de copt. Seamana foarte mult cu niste uscatele/minciunele… nu-s pufoase ca gogosile 🙂
Le-am gatit aseara, sunt foarte gustoase. Apropo, exista frisca vegetala FARA proteina din lapte. E drept ca e mai greu de gasit.
Ce este frisca vegetala? Niciodata nu am auzit de asa ceva. Locuiesc in Canada, stie cineva cum pot gasi aceasta frisca vegetala ?
Multumesc 🙂
Frisca vegetala este cea gen Hulala sau Meggle
Tocmai le-am facut sunt foarte bune iar copilasilor le plac foarte mult!
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Nu e buna frișcă La Dorna?
Ba da, este buna 😉
Se pot face și cu frișcă normală? Adică nu vegetală?
Da, se poate folosi orice fel de frisca lichida