Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata – reteta simpla

Rulada cu ciocolata

Reteta Rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

De ce reteta simpla de rulada cu ciocolata? Pentru ca nu mi se pare nimic mai simplu si rapid de facut atunci cand ti se anunta musafiri decat o rulada. Nu dureaza mai mult de-o ora sa o faci. Bine, rulada este mai buna si se feliaza mai frumos daca sta la rece cateva ore, dar pofticiosii va asigur ca vor trece cu vederea acest aspect 😀

Daca nu o vrei cu ciocolata atunci o poti umple cu dulceata si treaba e chiar mai simpla. E gata in juma’ de ora!

Mod de preparare Rulada cu ciocolata:

Vom incepe cu crema de ciocolata, pentru a avea timp sa se raceasca cat preparam blatul.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele cu mana, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte

Crema racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste.

Desfacem blatul, punem deasupra crema de ciocolata si rulam cat mai strans. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Olivia says:

    Este rapida si minunata.Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pandispan pufos – reteta clasica

Pandispan pufos – reteta clasica

Desi de obicei folosesc o alta reteta de blat de tort, in maratonul aniversarilor de la sfarsitul anului trecut am vrut sa incerc si sa testez reteta clasica de pandispan pufos. In reteta clasica se folosesc doar oua, zahar si faina, plus aromele preferate, fata de cealalta reteta unde se […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

%d blogeri au apreciat: