Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata – reteta simpla

Rulada cu ciocolata

Reteta Rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

De ce reteta simpla de rulada cu ciocolata? Pentru ca nu mi se pare nimic mai simplu si rapid de facut atunci cand ti se anunta musafiri decat o rulada. Nu dureaza mai mult de-o ora sa o faci. Bine, rulada este mai buna si se feliaza mai frumos daca sta la rece cateva ore, dar pofticiosii va asigur ca vor trece cu vederea acest aspect 😀

Daca nu o vrei cu ciocolata atunci o poti umple cu dulceata si treaba e chiar mai simpla. E gata in juma’ de ora!

Mod de preparare Rulada cu ciocolata:

Vom incepe cu crema de ciocolata, pentru a avea timp sa se raceasca cat preparam blatul.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele cu mana, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte

Crema racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste.

Desfacem blatul, punem deasupra crema de ciocolata si rulam cat mai strans. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Olivia says:

    Este rapida si minunata.Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: