Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Am lipsit cateva zile, dar nu pentru ca asa am vrut, ci pentru ca asa s-a potrivit si boala nu prea tine cont de doleantele noastre. Dar acum suntem bine si am venit la voi cu o prajitura gustoasa, in care am combinat toate aromele preferate ale familiei. Blat crocant de biscuiti cu ciocolata ;), crema pufoasa si fina de branza si toppingul de caramel… ce poti sa-ti doresti mai mult?

Prajitura cu crema de branza si caramel

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 125 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • Crema:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Biscuiti cu ciocolata

loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel:

Blat:

Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Crema este una cu o textura aerata, este ferma dar nu teapana. Daca doriti o textura mult mai ferma ii puteti adauga 1 lingurita de gelatina.

Caramel:

Zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mic pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.

Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana pentru frisca (atentie la aburi!). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema, se niveleaza, apoi se acopera cu toppingul de caramel.

Prajitura cu crema de branza si caramel

Se inveleste tava in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de branza si caramel

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. mena says:

    Ce bine arata,mi-ai facut pofta!

  2. Dupa atata carne parca merge si ceva dulce 😀

  3. florentina says:

    Buna, as dori sa incerc aceasta reteta..As putea inlocui crema de branza Almette? Cu ricotta ori Philalphia?multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: