Am lipsit cateva zile, dar nu pentru ca asa am vrut, ci pentru ca asa s-a potrivit si boala nu prea tine cont de doleantele noastre. Dar acum suntem bine si am venit la voi cu o prajitura gustoasa, in care am combinat toate aromele preferate ale familiei. Prajitura cu crema de branza si caramel, cu blat crocant de biscuiti cu ciocolata ;), crema pufoasa si fina de branza si toppingul de caramel… ce poti sa-ti doresti mai mult?
INGREDIENTE
- Blat de biscuiti:
- 125 g biscuiti cu ciocolata
- 75 g biscuiti simpli
- 60 g unt
- Crema:
- 300 g crema de branza Almette
- 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- Caramel:
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel:
Blat:
Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru). Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.
Crema:
Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
- Crema este una cu o textura aerata, este ferma dar nu teapana. Daca doriti o textura mult mai ferma ii puteti adauga 1 lingurita de gelatina.
Caramel:
Zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mic pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.
Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana pentru frisca (atentie la aburi!). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.
Asamblare Prajitura cu crema de branza si caramel:
Peste blatul de biscuiti se toarna crema, se niveleaza, apoi se acopera cu toppingul de caramel.
Se inveleste tava in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna! 😉
7 comentarii
Ce bine arata,mi-ai facut pofta!
Dupa atata carne parca merge si ceva dulce 😀
Buna, as dori sa incerc aceasta reteta..As putea inlocui crema de branza Almette? Cu ricotta ori Philalphia?multumesc anticipat
desigur 😉
Buna ziua,
Din pacate nu mai apar cantitatile retetei,cand am vrut sa ma apuc si eu de pregatit prajitura😒
Acum ar trebui sa se vada.
Multumesc de atentionare 🙂
Va multumesc ,tare mult!!!