* Pentru aluat:
* 150 ml lapte
* 1 lingurita drojdie
* 1 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 2 cani faina
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.
* Pentru umplutura:
* 1/2 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel
* 1 ou
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei si nucsoara
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.
Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par.
La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc,
iar pe celelalte punem umplutura.
Acoperim cu turtitele gaurite 🙂 si presam marginile cu furculita.
Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea.
Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.
Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Dupa o idee preluata de la Laura Sava. 🙂
9 comentarii
arata de zile mari… ca tot ce faci tu de obicei 😀
Foarte aspectuoase!
eram sigura ca e carne de pui :)) dar precis sun ttare buneee,am vazut si la LAURICA reteta si mi-a placut, arata tare bine, te pup Miha draga.
Cuscra, se vede ca tot gaina-i la putere… hi, hi… arata foarte bine floricele tale…
reteta si ideea sunt chiar pe placul meu,trebuie sa o incerc neaparat.Felicitari!sunt sigura ca a fost si delicioasa
Receita maravilhosa. Ficou magnífico.
BUNA MIHA
CE MAI FACI TE ASTEAPTA UN PREMIU LA MINE PE BLOG
ARAT MINUNATE FLORICELELE CU CARNE SI CRED CA SUNT YAMY
Multumesc tare mult fetelor de aprecieri. Meritul e si al Laurei. Hi hi…:))
Anca, sunt bine. Cred! :)) Multumesc.
Multumesc de premiu, voi trece neaparat sa-l ridic.
Pup!