Aperitive / Retete culinare

Floricele cu carne

loading...

* Pentru aluat:

* 150 ml lapte
* 1 lingurita drojdie
* 1 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 2 cani faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel
* 1 ou
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei si nucsoara

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par.

La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc,

iar pe celelalte punem umplutura.

Acoperim cu turtitele gaurite 🙂 si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea.

Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la Laura Sava. 🙂

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. arata de zile mari… ca tot ce faci tu de obicei 😀

  2. Foarte aspectuoase!

  3. eram sigura ca e carne de pui :)) dar precis sun ttare buneee,am vazut si la LAURICA reteta si mi-a placut, arata tare bine, te pup Miha draga.

  4. Cuscra, se vede ca tot gaina-i la putere… hi, hi… arata foarte bine floricele tale…

  5. reteta si ideea sunt chiar pe placul meu,trebuie sa o incerc neaparat.Felicitari!sunt sigura ca a fost si delicioasa

  6. Receita maravilhosa. Ficou magnífico.

  7. BUNA MIHA
    CE MAI FACI TE ASTEAPTA UN PREMIU LA MINE PE BLOG
    ARAT MINUNATE FLORICELELE CU CARNE SI CRED CA SUNT YAMY

  8. Multumesc tare mult fetelor de aprecieri. Meritul e si al Laurei. Hi hi…:))

  9. Anca, sunt bine. Cred! :)) Multumesc.

    Multumesc de premiu, voi trece neaparat sa-l ridic.

    Pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: