Eclere

de Miha
1387 vizualizări
Eclere
Eclere
Mod de preparare Eclere: Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina, toata o… Prajituri Eclere European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 200 g margarina sau unt
  • 500 ml apa
  • o lingurita de sare
  • 6 oua

Mod de preparare Eclere:

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.

  • Eu am facut bastonasele micute, daca le faceti mai mari, probabil ca vor trebui coapte mai mult, important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetker preparata cu 400 ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns