Retete de prajituri / Torturi

Tort cu portocale

Tort cu portocale

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉

Tort Diplomat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • 150 g branza Philadelphia/Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
loading...

Mod de preparare Tort cu portocale:

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.

Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂

Tort cu portocale

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Felie tort cu portocale

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Tort cu portocale

Si sectiune:

Sectiune tort cu portocale

Dulciurifeldefel.ro

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
    Un pupic dulce de la mine!

  2. Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
    Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

  3. Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉

  4. Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

  5. Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!

  6. Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…

  7. Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
    Te pup dulce!

  8. Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

  9. Raluca says:

    E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pandispan pufos – reteta clasica

Pandispan pufos – reteta clasica

Desi de obicei folosesc o alta reteta de blat de tort, in maratonul aniversarilor de la sfarsitul anului trecut am vrut sa incerc si sa testez reteta clasica de pandispan pufos. In reteta clasica se folosesc doar oua, zahar si faina, plus aromele preferate, fata de cealalta reteta unde se […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

%d blogeri au apreciat: