Tort cu portocale

de Miha
4082 vizualizări
Tort cu portocale

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉

Tort Diplomat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • 150 g branza Philadelphia/Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare Tort cu portocale:

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.

Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂

Tort cu portocale

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Felie tort cu portocale

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Tort cu portocale

Si sectiune:

Sectiune tort cu portocale

Dulciurifeldefel.ro

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Mirela 19 februarie 2009 - 18:22

Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
Un pupic dulce de la mine!

Răspuns
Mirela 19 februarie 2009 - 18:24

Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

Răspuns
Miha 19 februarie 2009 - 19:54

Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉

Răspuns
Marcela S. 19 februarie 2009 - 21:10

Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

Răspuns
Miha 19 februarie 2009 - 21:40

Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!

Răspuns
Danelutza 20 februarie 2009 - 13:55

Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…

Răspuns
Mirela 28 martie 2009 - 13:07

Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
Te pup dulce!

Răspuns
Miha 28 martie 2009 - 13:10

Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

Răspuns
Raluca 29 decembrie 2016 - 11:20

E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!

Răspuns
Miha 29 decembrie 2016 - 20:23

Multumesc.
Ma bucur ca-ti place 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns