Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie

de Miha
312 vizualizări
Prajitura cu crema de lamaie

Se intampla pe vremea cand nu aveam cuptor disponibil. Se intampla la vremea aceea sa am niste pofte nebune de o prajitura cremoasa si de un blat pufos de pandispan. Si cum aveam sa-mi potolesc pofta decat facand un drum pana la magazin sa cumpar niste foi de pandispan? Stiu, nu toata lumea e de acord cu ele, nu toti le agreaza… dar ce mai conteaza? Am venit acasa, am desfacut ambalajul, am scos foile si l-am aruncat, pentru a nu fi tentata sa ma uit pe lista de ingrediente si Doamne fereste! sa-mi treaca :))))

Asadar, o prajitura rapida pe care o poti face atunci cand esti la ananghie 😉 Si pana la urma, chiar daca foile nu sunt chiar atat de grozave, per ansamblu a fost o prajitura delicioasa. Evident ca foile se pot face si in casa daca nu vrei sa apelezi la varianta “de cumparat”… crema asta e delicioasa si merita orice efort. Parol! 🙂

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de pandispan
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 125 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie:

Intr-un castron se pune crema de branza si zaharul. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze. Separat mixam smanatana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie, mixand bine bine.

Crema obtinuta o impartim in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 foi de pandispan. Dam prajitura la rece pentru macar 1 ora, apoi se poate portiona. Mai buna este a doua zi, foile se inmoaie foarte bine si se poate taia foarte frumos.

Mi-am dat seama cam tarziu si oricum ai mei nu stiu daca ar fi acceptat, dar puteti pune in crema si ceva fructe (capsuni, zmeura, afine) , cred ca va fi un deliciu. 😉

Pofta buna!

Prajitura cu crema de lamaie

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Dana Cristea 8 februarie 2014 - 7:50

Super arata!!!
Te astept la concurs http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
Pupici!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:23

Multumesc frumos Dana! >:D<

Răspuns
Diana 8 februarie 2014 - 9:48

Tie nu ti-e mila de mine , de ce ma enervezi si azi ? Ce-mi faci tu mie cu-asa ceva ??? ai cumparat TU foi de pandispan ?!? nu pot crede asa ceva … si-asa eram trista de sa mor si alta nu :)) ca mi-a mai disparut o boneta de pe Bucataras.ro , vai vai vai , ce ma fac io faraaaaaa :(( , dar vazand minunea , gata , mi-a trecut . Buna praji …
Wk frumos si voios !

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:22

Se mai intampla si de astea Diana… la nevoie! 🙂

Răspuns
Diana 21 februarie 2014 - 10:49

Glumeam , Miha draga … eu chiar sunt adepta solutiilor de compromis si tie ti-a iesit o minune de praji , eu nu zic urat ca prietenuta noastra de pe Bucataras 🙂

Răspuns
Timea 8 februarie 2014 - 15:05

Frumoasa prajitura!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:23

Multumesc Timi! >:D<

Răspuns
Simona 10 februarie 2014 - 16:14

Iar ma bagi in bucatarie.. :)) Belea arata prajitura asta!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:23

😉
Multumesc!

Răspuns
Izabela 22 martie 2014 - 12:06

A facut si mama si sunt DELICIOASE!!!! Multumesc ca ne ajuti sa pregatim dulciuri extraordinare!

Răspuns
oana 11 aprilie 2014 - 17:15

de unde ai luat acele lingurite cu cescutele acele dragute in capat?

Răspuns
Miha 3 mai 2014 - 22:07

erau intr-o vreme pe decorix.ro , de acolo sunt

Răspuns
Tina 6 decembrie 2014 - 18:27

Draga Miha, am o intrebare. daca as face un pandispan in casa, din cate oua ar trebui sa fac pentru a-mi ajunge cantitatea de crema de mai sus? 🙂

Răspuns
Miha 6 decembrie 2014 - 20:05

din 4 oua, intr-o tava de 18 cm 😉

Răspuns
lerena 24 decembrie 2014 - 6:48

Sigur sunt ok cantitatile pt crema de lamiie? Eu am facut reteta exact ca a ta di nu seamănă deloc stratul de crema. Poate ai uitat sa le dublezi
….

Răspuns
Miha 24 decembrie 2014 - 10:55

Nu, nu am uitat sa le dublez.
Foile de pandispan din comert sunt mici, nu cred sa aiba mai mult de 20/30 cm si dupa preferinta mea crema este exact atat cat trebuie. Daca tie iti place cu mai multa crema poti dubla cantitatile 😉

Răspuns
a 16 februarie 2016 - 17:57

Cu ce imbib pandispanul?

Răspuns
Miha 16 februarie 2016 - 18:21

foile sunt subtiri si se inmoaie de la crema, nu trebuie insiropate

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: