A fost o vreme in care ai mei nu voiau alt fel de mancare cu peste in afara de peste prajit. Cu timpul au cedat insistentelor mele culinare :))) Inca nu ma aventurez in a experimenta cine stie ce combinatii, deocamdata ma limitez la ceva cat mai simplu, dar cu rezultat delicios.
Asadar, azi avem dorada la cuptor, cu rosii cherry si lamaie, aromata cu usturoi si rozmarin.
Ingrediente
- peste dorada
- rosii cherry
- lamaie
- usturoi
- boabe de piper
- sare
- fulgi de ardei iute
- rozmarin
- ulei de masline
Cantitatile le potriviti voi in functie de gustul vostru
Mod de preparare Dorada la cuptor:
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece.
Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In burta pestilor punem cateva boabe de piper. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei si presaram cativa fulgi de ardei iute. Adaugam lamaile taiate in sferturi, rosiile cherry si crengutele de rozmarin.
Acoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 20 de minute, dupa care scoatem folia si lasam la cuptor pana pestele se rumeneste usor.
Pentru garnitura am fiert niste cartofi noi fierti in apa cu sare si o crenguta de rozmarin. O salata de rosii si putin mujdei vor intregi cu adevarat acest festin. 😉
Pofta buna! 🙂
4 comentarii
Imi place mult reteta, si eu tot la cuptor o fac de obicei. Te pupik si o zi minunata iti doresc!!
Ce bun si sanatos!
😉 multumesc!
Pe mine m-ai convins! arata super!